Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 06 Eylül 2016 - 13:48 Yorum: 0

Yozgat Valiliğinden fotoğraf yarışması

Yozgat Valiliği, ilin hem tanıtımını yapmak hem de doğal güzelliklerini, tarihi mekanlarını ve günlük yaşamın fotoğraflarının çekilmesi amacıyla...

Yozgat Valiliğinden fotoğraf yarışması

Yozgat Valiliği, ilin hem tanıtımını yapmak hem de doğal güzelliklerini, tarihi mekanlarını ve günlük yaşamın fotoğraflarının çekilmesi amacıyla "4 Mevsim Yozgat" başlığı ile ödüllü fotoğraf yarışması düzenliyor.

Yarışmanın, Yozgat'ın il merkezi ve ilçelerini kapsayan bir fotoğraf yarışması olduğunu belirten Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, "Bu yarışma ile Yozgat'ın geçmişten günümüze tarihi dokusunu, doğal güzelliklerini, günlük hayatın ayrıntılarını, kültürel özelliklerini gelecek nesillere aktarabilmek, görsel arşivini zenginleştirmek ve Yozgat'ın tanıtımına katkı sağlamasını hedefliyoruz. Ayrıca bu yarışma vesilesiyle Yozgat'ımızda uzun zamandır fotoğraf çeken sanatçılar da eserlerini ulusal bir platformda görücüye çıkarmış olacaklar." dedi.

Yarışmanın 30 Eylül -2 Ekim tarihleri arasında Yozgat ve ilçelerini kapsayan fotomaraton şeklinde düzenleneceğini ifade eden Vali Yurtnaç, "Fotomaratona katılmak için Yozgat'a gelen yarışmacılar 3 gün boyunca Yozgat'ı bütün yönleriyle fotoğraflayacaklar. Yarışmaya hem profesyoneller hem de amatör fotoğrafçılar katılabilecek. Bunun yanı sıra fotoğraf yarışmasına fotomaratona katılmayanlar da katılabilecekler." diye konuştu.

Yarışma sonunda birinciye 5 bin, ikinciye 3 bin, üçüncüye 2 bin lira ödül verileceğini açıklayan Vali Yurnaç, "Ayrıca sergilemeye layık görülen 50 fotoğrafın her birine 150 lira ödül verilecek. Sadece Yozgat'ta yaşayan "Yozgat'taki Genç Fotoğrafçıları Teşvik Ödülü" başlığında ise dereceye giren 5 yarışmacının her birine 300 lira ödül verilecek." şeklinde konuştu.

12-17 yaş arası gençlere de ayrıca ödüllü bir yarışma düzenleneceğine değinen Vali Yurtnaç, "Yozgat'ta yaşayan gençleri fotoğraf sanatına teşvik etmek amacıyla sadece 12-17 yaş arası gençlerin de katılabileceği kategoride, gençlerimize teşvik ödülü verilecektir. Umuyorum ki bu etkinlik geleneksel hale gelir ve Yozgat'ımızı adım adım fotoğraflayarak gelecek nesillere sağlam bir görsel malzeme bırakmış oluruz." ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber