Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 09 Mart 2015 - 13:23 Yorum: 0

Yozgat Valisi Yazıcı, incelemelerde bulundu

YOZGAT (AA) - Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Celal Atik Ortaokulu  ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde incelemelerde bulundu.Vali Yazıcı, Gıda...

Yozgat Valisi Yazıcı, incelemelerde bulundu

YOZGAT (AA) - Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Celal Atik Ortaokulu  ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde incelemelerde bulundu.

Vali Yazıcı, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Celal Atik Ortaokulu'nda incelemelerde bulunarak, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir ve Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Açıkgöz'den bilgi aldı.

Vali Yazıcı, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, il merkezinin daha yaşanılabilir hale gelmesi için çalıştıklarını belirtti. Yazıcı, "İl merkezinde öncelikli olarak kamu kurumlarına ait görüntü kirliliği oluşturan bahçe duvarlarını yıkıp daha estetik duvarlar yapıyoruz. Bu kapsamda daha önce Yozgat Lisesi ve Vali Konağına ait duvarları yeniden yaptık. Şimdi de Celal Atik Ortaokulu bahçe duvarında çalışmalar başladı. Yeni yapılacak duvarları da geriye çekmek suretiyle vatandaşımızın daha geniş kaldırımları kullanmaları için hedefliyoruz" dedi.  

Yozgat’a yakışmayan kamu binası bırakmayacaklarını, tadilat ve tamiratları yapılamayacak düzeyde olanların da yıkılıp yerine yenisinin yapılacağını kaydeden Yazıcı, “Maalesef binalarımızın üzerine yılların yorgunluğu yansımış. Görüntü kirliliği oluşturacak düzeye gelmişler. Biz Yozgat Valiliği olarak vatandaşlarımıza daha güzel hizmet vermesi için yeniden binalarımızı ele alıyoruz” diye konuştu.

Vali Yazıcı daha sonra binadaki tadilat çalışmaları nedeniyle başka bir yerde hizmet veren İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Burada  İl Kültür ve Turizm Müdürü Lütfi İbiş ile bir süre görüşen Yazıcı, kurum ve çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü binasında devam eden onarım ve yenileme çalışmalarını da inceleyen Yazıcı, Yozgat’ın kültürel etkinliklerine ev sahipliği yapan kültür merkezi binasının yeniden ele alındığını söyledi.

Tamamlandığında kültür merkezinin Yozgat’a yakışır bir bina halini alacağını vurgulayan Yazıcı, yaklaşık 3 milyon liraya ihale edilen binanın 2 ay içerisinde tadilat çalışmalarının tamamlanıp hizmete gireceğini kaydetti. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber