Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 27 Kasım 2014 - 12:18 Yorum: 0

Yozgat'ta 2 tesisin açılışı yapılacak

YOZGAT (AA)  - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Yozgat’ta inşa edilen 2 gölet toplu açılış töreniyle hizmete açılacak.Orman ve...

Yozgat'ta 2 tesisin açılışı yapılacak

YOZGAT (AA)  - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Yozgat’ta inşa edilen 2 gölet toplu açılış töreniyle hizmete açılacak.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Bakanlığın Türkiye genelinde tamamladığı ve toplam yatırım tutarı 2 milyar 63 milyon lira olan 114 tesisin, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla 30 Kasım'da Balıkesir’de katılacağı törenle vatandaşların hizmetine sunulacağı bildirildi.

Toplu açılış töreninde Yozgat'tan 2 tesisin yer alacağını belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Yozgat’ta inşa edilen ve yatırım maliyeti yaklaşık 7,1 milyon lira olan 2 tesis de, toplu açılış merasiminde Yozgatlıların hizmetine sunulacak. Yozgat’ta hizmete alınacak 2 tesis arasında yer alan, Kadışehri Halıköy Göleti Sulaması ile 5 bin 180 dekar alan modern sulama sistemine kavuşacak. Milli ekonomiye yılda yaklaşık 4 milyon 400 bin Türk Lirası katkı ve 129 kişiye de istihdam sağlanacak. Ayrıca, GÖL-SU kapsamında Gülşehri Kasabası arazileri sınırları içerisindeki Kanlıyer Deresi üzerinde inşa edilen ve 1,14 milyon metre küp su depolayacak olan Sorgun Gülşehri Göleti de açılışı yapılacak 114 tesis arasında bulunuyor."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber