Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 07 Mart 2015 - 18:08 Yorum: 0

Yozgat'ta 215 bin büyükbaş hayvana şap aşısı yapılacak

YOZGAT (AA) - Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, ilkbahar dönemi şap aşılaması çalışmalarının başladığını bildirdi.Özdemir, yaptığı açıklamada, şap aşılamasının...

Yozgat'ta 215 bin büyükbaş hayvana şap aşısı yapılacak

YOZGAT (AA) - Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, ilkbahar dönemi şap aşılaması çalışmalarının başladığını bildirdi.

Özdemir, yaptığı açıklamada, şap aşılamasının 2 aydan büyük tüm sığır cinsi hayvanlara uygulanacağını  söyledi.

Şap aşılarının 2 Mart'ta başladığını ve 30 Nisan'da sona ereceğini ifade eden Özdemir, "Şap aşısını yaptırmayan hayvan sahiplerine 7 bin 323 lira idari para cezası uygulanacak. Dolayısıyla hayvan sahiplerimizin aşılamalar konusunda hassasiyet göstermelerini istiyoruz" dedi. 

Özdemir, 2014 yılı içerisinde şap aşılamasında yüzde 96'lık bir başarı elde edildiğini vurgulayarak, "Bu başarının 2015 yılında da tekrar etmesi için bütün ekiplerimiz var gücüyle çalışmaktadır. Aşılama çalışmalarına toplam 100 adet hayvan sağlığı personeli katılıyor. Kampanya dönemi sonunda yaklaşık 215 bin büyükbaş hayvanın aşılanması planlanmaktadır. Amacımız çiftçimizin daha sağlıklı hayvan yetiştirmesi ve daha kaliteli ürünler elde ederek, bol kazanç sağlamaktır" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber