Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Mayıs 2016 - 14:08 Yorum: 0

Yozgat’ta 7’den 70’e Herkes Sağlıklı Yaşam İçin Pedal Çevirdi

Yozgat Bozok Üniveritesi 9. Bahar Şenliği kapsamında bisiklet turu düzenlendi.

Yozgat’ta 7’den 70’e Herkes Sağlıklı Yaşam İçin Pedal Çevirdi

Yozgat Bozok Üniveritesi 9. Bahar Şenliği kapsamında bisiklet turu düzenlendi.

Bozok üniversitesi ve Yozgat Belediyesi tarafından gerçekleştirilen "Sağlıklı Yaşam İçin Bisikletini Al Gel" etkinliğinde yüzlerce bisiklet tutkunu bir araya geldi.

Bozok Üniversites 9. Bahar Şenliği kapsamında, sağlıklı bir yaşam ve bisiklet kullanımının arttırılması amacıyla, düzenlenen etkinlikte genci yaşlısı her yaştan vatandaş bisiklet kullandı. Üniversite öğrencileri, akademisyenler ve çalışanların katılımıyla Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ kampüsünde başlayan bisiklet turu 7 kilometrelik mesafenin ardından Yozgat Cumhuriyet meydanında tamamlandı . Cumhuriyet meydanında toplanan Yozgat bürokratı ve halk ise Yozgat'ın en işlek caddesi olan Lise Caddesinde 1 kilometrelik alanda bisiklet turu atarak farkındalık oluşturmaya çalıştı.

Bisiklet turuna katılan Yozgat Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan, sağlığı korumak ve muhafaza etmenin son derece önemli olduğunu belirterek, "Gerek yediğimiz içtiğimizle gerekse yaptığımız aktivitelerle sağlığımızı korumalıyız. Bisiklet sürmek de sağlık yönünde son derece önemli bir spordur. Bunu yaygınlaştırmak ve insanları bisiklet kullanmaya teşvik etmemiz lazım. Burada bir farkındalık oluşturarak bisiklet sporuna dikkat çekmek istiyoruz. Bisiklet sporu ile insanlarımızı buluşturmak istedik. Üniversitemizin öğrencileri, şehrin bürokratları ,vatandaşlarımız hep beraber bisiklet sporuna dikkat çekmiş olduk." şeklinde konuştu.

Yozgat Bozok üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey'de 9. Bahar Şenliği etkinliklerinin sürdüğünü belirterek, "Üniversite gençliğini bilim ve eğitimin yanında sağlıklı yaşama ve hayat boyu spor anlayışı içerisinde Yozgat Belediyesi ve Yozgat halkı ile birlikte sağlıklı yaşama pedal çevirme programında buluştuk. Etkinliğe öğrencilerin yanında öğretim üyeleri, üniversite çalışanları ve Yozgat halkından da katılanların olması üniversitenin şehirle bütünleşmesi açısından önemli bir organizasyon oldu" dedi.

Düzenlenen etkinliğe kreş çocuklarının da aileleri ile katıldığını belirten Prof. Dr. Karacabey, "Bugün kreş çocuklarının aramızda olması onlarında bu programa katılmasını arzu ettik. Çocuklarımızda büyüklerinden gördüklerini bugünlerde tatbik ederlerse onlar içinde bir mutluluk olur diye düşündük. Çocuklarımızda bisikletleri ile beraber onları da aramızda gördük. Çocukların bugünkü programdan zevk almaları bizi çok memnun etti" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber