Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 20 Kasım 2017 - 14:13 Yorum: 0

Yozgat’ta Dünya Çocuk Hakları Günü kutlandı

Yozgat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla kutlama...

Yozgat’ta Dünya Çocuk Hakları Günü kutlandı

Yozgat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla kutlama etkinliği düzenlendi.

Düzenlenen etkinlik Lise Caddesi'nden Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyüşle başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Neşeli dünyada her çocuğun hayatın tüm güzelliklerini yaşama hakkına sahip olduğunu belirterek,"Dünyanın ümidi, geleceğin teminatı çocukların tehlikelerden ve zararlı alışkanlıklardan korunması, gelişmelerine ortam hazırlanması insanlığın ortak sorumluluğudur. Bunun için dünya ülkeleri zihin yormalı gerçekçi davranmalıdır" dedi.

Neşeli, "Dünyadan çocuk haklarına saygı beklerken bizler ülke ve şehrimizde çocuklarımızın aileleri ile yaşama, gelişme, en iyi şekilde eğitim, sağlık hizmetlerinden yararlanma, sosyal ve hukuki korunma, bilgilenme gibi temel haklarına sahip çıkarak tüm çocukların hiçbir ayrım gözetilmeksizin haklarından yararlanmalarına ve kendilerini ilgilendiren konu ya da işlemler sırasında düşüncelerini serbestçe ifade etmelerine katkı sağlamalıyız. Her türlü ekonomik, fiziksel, psikolojik baskı ve ayrımcılığa, her türlü istismara karşı İl Müdürlüğümüz, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kamu Kurum ve Kuruluşları ile çalışmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Daha sonra, şiir ve mektup yarışmasında dereceye giren öğrencilere teşekkür belgesi verildi. Program çocuklar tarafından hazırlanan gösteriler ile sona erdi.

Yozgat’ta Dünya Çocuk Hakları Günü kutlandı

Yozgat’ta Dünya Çocuk Hakları Günü kutlandı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber