Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 13 Mayıs 2016 - 14:28 Yorum: 0

Yozgat’ta Engelliler Bir Günlük Temsili Askerlik Yaptı

Yozgat'ta da 33 engelli, bir günlük temsili askerlik yapıp terhis belgelerini aldı.

Yozgat’ta Engelliler Bir Günlük Temsili Askerlik Yaptı

Yozgat'ta da 33 engelli, bir günlük temsili askerlik yapıp terhis belgelerini aldı.

Yozgat İl Jandarma Komutanlığında bir günlük temsili askerlik yapan engelliler için yemin töreni düzenlendi. Yemin töreninde bazı engellilerin İstiklal Marşını tam olarak okurken, bir engellinin ise silah merakı ve hareketliliği görevli astsubaylara zor anlar yaşattı.

İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen yemin törenine, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Hasan Başkök, Belediye Başkan Yardımcısı Şahin Kılınçarslan, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, askeri personel, engelli yakınları ve engelliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından engelliler, yemin etti. Garnizon Komutanı vekili Başkök, törende yaptığı konuşmada, askerlik mükellefiyetinin "asker millet" kavramının dünyadaki yegane örneğini teşkil eden Türk ulusu için bir onur vesilesi olduğunu söyledi. Kutsal askerlik görevini yerine getiren her bireyin bunun haklı gururunu ömür boyu taşıması gerektiğini ifade eden Başkök, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından askerlik hizmetini yapamayıp, askerlik özlemi çeken engellilere bir gün süreli temsili askerlik yaptırma faaliyetinin 2002 yılından itibaren Engelliler Haftası'nda icra edildiğini kaydetti. Engelli vatandaşları kışlada görmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkök, "Bugün Yozgat İl Jandarma Komutanlığında 33 engelli vatandaşımız bir gün süreli temsili askerlik yapacaklardır. Türk Silahlı Kuvvetlerinin ayrılmaz parçası olan Türkiye Cumhuriyeti jandarması saflarında temsili askerlik hizmetini yerine getirmek için gelen engelli vatandaşlarımız, heyecan ve coşkuyla asker üniformaları giymiş, kahraman birer Mehmetçik olarak karşımızda gurur ve onurla durmaktadır" dedi.

Daha sonra konuşan Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, bugün engelli vatandaşların kısa bir sürede olsa askerlik hizmeti ile tanıştığını belerterek, "Engelli kardeşlerimiz, kendilerine artık ben de Türk milletinin bir evladı olarak bir yiğidi olarak ben de askerlik yaptım düşüncesi, duygusu ile buradan ayrılmış olacaklarını görerek bizlerde mutlu oluyoruz. Bu gün 8 vatan evladını şehit verdik. Özellikle son 20-30 yıl içerisinde bu vatana kasteden dünya milletlerinin, dünya devlerinin arkasında olduğu aldatılmış, satılmış belli bir güruha verilmiş çok güzel ve büyük bir mesaj var burada. 80 milyon Türk evladı engellisi dahil olmak üzere, bu devletin ve milletin arkasındadır. Bu bölücülere hiçbir zaman geçit vermeyeceğiz ve bu milletin bu bölücülere geçit vermeyecektir. Bunlar emellerine nail olamayacaklardır. Tarihin her devrinde olduğu gibi şehit vereceğiz, üzüleceğiz, evlatlarımızı kaybedeceğiz ama yine galip ve muzaffer olacak olan Türk milletidir" dedi.

Konuşmaların ardından yemin eden engellilerin terhis belgeleri verildi. Engelliler askerlik yaptıkları için çok mutlu olduklarını söyledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber