Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Asayiş 22 Şubat 2018 - 14:48 Yorum: 0

Yozgat’ta FETÖ sanıklarına hapis cezası

Yozgat'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında dava açılan 8'i tutuklu 11 sanığın yargılandığı...

Yozgat’ta FETÖ sanıklarına hapis cezası

Yozgat'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında dava açılan 8'i tutuklu 11 sanığın yargılandığı davada karar duruşması görüldü. Sanıklara 1 yıl 11 ay ile 12 yıl arasında değişen hapis cezaları verildi.

Yozgat Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan yargılanan tutuklu Kemal E., Murat Ş., A.Kadir E., Ali Osman Ş., Zeki H., Salih D., Samet G., Necati K. ile tutuksuz sanıklar Sedat A., Selim B. ve Halil G. ile avukatları hazır bulundu. Duruşmada sanık ve avukatları son savunmalarını yapıp mahkeme heyetinden tahliye ve beraat talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, Zeki H. ve Murat Ş.'yi 8 yıl 1 ay 15 gün, Salih D.'yi 12 yıl, Ali Osman Ş.'yi 7 yıl 10 ay 15 gün, Necati K.'yi 7 yıl 18 ay, A. Kadir E. ve Samet G.'yi 7 yıl 6 ay, Kemal E.'yi 6 yıl 10 ay 15 gün, Halil G.'yi 1 yıl 11 ay, Selim B. ve Sedat A.'yı 2 yıl 10 gün hapis cezasına çaptırdı. Mahkeme heyeti ayrıca Salih D., Ali Osman Ş., Zeki H., Necati K. ve Murat Ş.'nin tutukluluk halinin devamına A. Kadir E., Kemal E., Samet G.'nin tahliyesine karar verirken; Halil G.'nin 1 yıl 11 ay olan cezasını ise erteledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber