Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 11 Mart 2015 - 13:53 Yorum: 0

Yozgat'ta kan bağışı kampanyası

YOZGAT (AA) - Türk Kızılayı Yozgat Şubesi, kan bağışı kampanyası başlattı. Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan kan bağışı tırına, Yozgatlı vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.Kızılay Yozgat...

Yozgat'ta kan bağışı kampanyası

YOZGAT (AA) - Türk Kızılayı Yozgat Şubesi, kan bağışı kampanyası başlattı. 

Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan kan bağışı tırına, Yozgatlı vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Kızılay Yozgat Şubesi doktorlarından Selçuk Cansız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kızılay’ın 147 yıldır din, dil, ırk ayrımı yapmadan tüm insanlığa hizmet ettiğini ifade etti.

Yozgat'ta kan bağışı kampanyası başlattıklarını aktaran Cansız, “Kan alımları Cumhuriyet Meydanı'nda Kızılay tırında saat 10.00-18.00 arasında sürecektir. Kan acil değil, sürekli ihtiyaçtır. Kan, ham maddesi insan olan ve insan dışında herhangi bir varlıktan elde edilemeyen bir üründür. Bağışlanacak bir ünite kan 3 hayat demektir. Bu sebeple tüm halkımızı kan bağışı kampanyamıza destek vermeye davet ediyorum. Kan bağış tırı 24 Mart'a kadar bağış almaya devam edecek” dedi.

Türk Kızlayı’nın hizmetlerinden birisinin de hastanelerin kan ihtiyacını karşılamak olduğunun altını çizen Cansız, "18-65 yaş arası herkes kan bağışında bulunabilir. Erkeklerin 3 ayda, kadınların ise 4 ayda bir kan bağışında bulunmaları kendi sağlıkları açısından önemlidir” diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber