Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 11 Ekim 2016 - 18:48 Yorum: 0

Yozgat’ta kan bağışı kampanyası yoğun ilgi görüyor

Kızılay Yozgat Şube Başkanlığı tarafından başlatılan kan bağışı kampanyası, Yozgatlılar'dan yoğun ilgi görüyor.

Yozgat’ta kan bağışı kampanyası yoğun ilgi görüyor

Kızılay Yozgat Şube Başkanlığı tarafından başlatılan kan bağışı kampanyası, Yozgatlılar'dan yoğun ilgi görüyor.

Kızılay Yozgat Şube Başkanlığı tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen kan bağışı kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Kızılay Yozgat Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Selçuk Cansız, kan bağışı TIR'ıyla kan alımlarını sürdürdüklerini belirterek, "Yozgat halkı her zaman olduğu gibi bu kampanyamızda da bizlere büyük destek verdi. Bugüne kadar 850 ünite kan aldık. Hedefimiz bin ünite kan almaktı, Cuma gününe kadar hedefimizin üzerinde bir kan bağışını almış olacağız" dedi.

Kanın acil değil sürekli bir ihtiyaç olduğunu ifade eden Dr. Cansız, "Gelişen teknolojiye rağmen kanın laboratuvar ortamlarında üretimi yapılamamaktadır. Kanın tek kaynağı biz insanlarız. Kan bağışında bulunmak bir insanlık görevidir. Kan bağışında bulunanların kendi sağlıkları açısından da önemlidir. Kan bağışında bulunanların vücudundaki kanları yenilenmektedir. 18-65 yaş arası erkekleri 3 ayda bir ve kadınları 4 ayda bir olmak üzere kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber