Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 11 Mart 2015 - 11:43 Yorum: 0

Yozgat'ta "Spor Vadisi" projesi çalışmaları

Vali Yazıcı, vadi çalışma alanında incelemelerde bulundu

Yozgat'ta 'Spor Vadisi' projesi çalışmaları

YOZGAT (AA) - Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, "Spor Vadisi" projesinde inşaat çalışmalarının baharın gelmesiyle birlikte tekrar hız kazandığını bildirdi.

Yazıcı, Nohutlu Tepe ile Küçük Kirazlı Göleti arasında Yozgat Valiliği tarafından uygulanan çalışma alanında incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı. Yazıcı, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Spor Vadisi'nin en kısa sürede tamamlanıp vatandaşların hizmetine sunulacağını söyledi.

Vadinin 3 etaptan oluştuğunu anlatan Yazıcı, "1. etapta gençlik merkezi, sporcu fabrikası binası, 400 metre atletizm pisti, 3 basketbol ve voleybol sahası, 3 pota sahası, 2 mini futbol sahası, 2 tenis kortu, uzun atlama sahası, pinpon sahası, tırmanış duvarı, kay kay pisti, gazebolar, seyir terası, uçurtma tepeleri, 735 kişilik açık amfi tiyatro, yürüyüş yolları, sosyal alanlar yer alıyor. Bunların hepsinin toplam maliyeti şu anda 25 milyon lira. İnşallah bu yatırımları ilimize kazandırarak sosyal hayata önemli bir katkı sağlamış olacağız" diye konuştu. 

Spor Vadisi'nin birinci etabı içerisinde yer alan kapalı yüzme havuzunda çalışmaların sona geldiğini vurgulayan Yazıcı, "Kentimizde kaplıca tesisi veya otelleri saymazsak insanlarımızın yüzmeyi öğreneceği bir yer yok. Bu açıdan çok elzem bir ihtiyaçtı. Kapalı yüzme havuzu bu alandaki ihtiyacı karşılayacak. Tesiste 500 kişilik izleyici kapasitesiyle farklı etkinlikler de yapılacak. Bu da şehrimize ayrı bir hava katacaktır" dedi.

Vadinin ikinci etabında dağ kızağı, macera parkı, bungalov evleri ve bağlı sosyal tesis binası, gezi treni ve tünel, iskeleler ve kayık üniteleri, bisiklet evi ve yolları, kuş gözlem ve seyir kuleleri, hobi bahçeleri, gölet düzenlemesi ve piknik alanları, fitness alanı, çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları, köprülerin yer alacağını anlatan Yazıcı, Spor Vadisi'nin 3. etabında da binlerce ağacın dikildiğini belirtti. Yazıcı, "Biz üçüncü etapta yapılması gerekenlerin çoğunu yaptık. Toplamda bin 300 dekar alanın, 600 dekarlık kısmına muhtelif  boy ve çapta boylu 15 bin 407 fidan ve geriye kalan 700 dekar alana ise normal boylarda toplam 75 bin tüplü, iğneli ve yapraklı fidan dikildi. Bütün bu eserlerin Yozgat’a hayırlı olmasını dilerken tüm emeği geçen arkadaşlarımıza da teşekkürler ediyorum" ifadelerini kullandı. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber