Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 23 Kasım 2016 - 13:38 Yorum: 0

Yozgat’ta yıllık 5 milyon eldiven üretiyor

Yozgat Organize Sanayi Bölgesi'nde 10 bin metre kare alan içerisinde faaliyetlerini sürdüren Atikel Eldiven, yüzde 100 Türk malı üretimi yaparak yıllık...

Yozgat’ta yıllık 5 milyon eldiven üretiyor

Yozgat Organize Sanayi Bölgesi'nde 10 bin metre kare alan içerisinde faaliyetlerini sürdüren Atikel Eldiven, yüzde 100 Türk malı üretimi yaparak yıllık 5 milyon çift eldiveni ülke pazarına sürüyor.

İş eldivenleri sektöründe ülke pazarına hakim olan Çin ve İsrail firmaları ile rekabet eden Atikel Eldiven, 5 ay gibi kısa bir sürede Çin ve İsrail'den daha kaliteli ürünler ortaya koyarak pazarda söz sahibi oldu. Kurulmasıyla birlikte Çin eldivenlerini pazardan çıkaran firmanın hedefi İsrail firmalarını da ülke pazarından çıkartıp vatandaşımıza yüzde 100 Tük malı olan eldivenleri ulaştırmak.

Türkiye'nin en ücra köşesinde bulunan, en küçük hırdavatçıda bile kendi ürünlerinin olduğunu söyleyen Fabrika Sahibi Mustafa Duyar, "Daha önce Düzce'de mütevazı bir imalathanemiz vardı. Sektöre baktığımızda yerli bir firmanın olmadığını gördük. Milli sermayemiz maalesef dışarı çıkıyordu. Pazar, İsrail ve Çin firmalarının elinde ve ülkemizin her köşesinde yabancı firmaların üretmiş olduğu eldivenler pazarlanıyordu. Her alanda büyüyen ve gelişen ülkemizin milli servetini bu şekilde dışarı akmasına göz yumamazdık ve memleketimiz olan Yozgat'a gelerek Organize Sanayi Bölgesi içerisinde yüzde 100 Türk malı, hafif iş eldivenleri üreten bir fabrika kurmaya karar verdik. 5 ay önce kurulduk ve şuan 20 kişiyi istihdam ediyoruz. Yozgat'ta kurulma amacımız kendi memleketimizin insanına sahip çıkmak ve elimizdeki imkânlarla istihdam oluşturmaktı. Anadolu'nun göbeği olan Bozok yaylasında bugün birçok yabacı firma ile rekabete girerek, onlardan daha kaliteli ve daha sağlıklı iş eldivenlerini vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz" şeklinde konuştu.

Kısa sürede büyüyerek ülke ve Yozgat ekonomisine büyük katkı sağladıklarını belirten Duyar, "Sektöre girmeden önce Çin malı eldivenler en küçük hırdavatçılara kadar girmişti. Biz kurulduktan sonra Çin malı eldivenler artık ülke piyasasına giremiyor. Yani Çin'den ithal edilen eldivenleri durdurduk. Amacımız İsrail ürünlerini de ülke pazarından çıkartarak Türkiye'nin bütün eldiven ihtiyacını karşılayabilmek. Aylık 420 bin çift eldiven üretiyoruz bu yıllık 5 milyon çift eder. Bu üretimi sadece 5 ay gibi kısa sürede yaptık. İlerleyen zamanda üretimimiz 4-5 kat artıracağız. Bütün çalışmalarımız bu yönde" dedi.

Ürünlerinde konfora önem verdiklerini söyleyen Duyar, "Yabancı firmalarla rekabet ederken en iyi ürünü çıkarmamız gerektiğini, Türk malını kalitesi ile temsil etmemiz gerektiğini gayet iyi biliyorduk. Bu çerçevede ürünlerimizde konfor ve sürtünme direncini en iyi şekilde tasarladık. Konforu geliştirdikten sonra direncini yükseltiyoruz. Sürtünme direnci yüksek olursa ürün uzun süre kullanılır, kesilme direnci yüksek olursa hayati tehlikeler ortadan kalkabilir. Bu bilinçle ürünlerimizi üretiyor ve kullanım alanlarına göre pazara sürüyoruz" diye konuştu.

Son teknoloji cihazlarla donatılan fabrikanın 100 kişiyi istihdam edecek şekilde planlandığını söyleyen Fabrika Sahibi Yozgatlı İş Adamı Mustafa Duyar, "Hedeflerimizi gerçekleştirme konusundaki en büyük engel maalesef yeterli iş gücünü bulamamamız. Şuan fabrikamızda 20 kişi çalışıyor ve üretimimiz yıllık 5 milyon çift eldiven. Üretim kapasitemiz 100 kişi. Bugün 80 kişi gelsin hemen başlatabilirim. Kesinlikle Yozgat'ta işsizlik sorunu olduğunu düşünmüyorum. Vatandaşımız Yozgat'ta, Yozgat Sanayi Bölgesinde bizim gibi faaliyet gösteren firmaların olduğundan haberdar değil. İsteyene iş var. Makine sıkıntımız yok, Büyümemek için bir neden yok. Yozgat'la birlikte büyümek ve Yozgatlılara istihdam sağlamak istiyoruz ancak eleman bulamıyoruz. Kapımız herkese açık" ifadelerine yer verdi.

Yozgat’ta yıllık 5 milyon eldiven üretiyor

Yozgat’ta yıllık 5 milyon eldiven üretiyor

Yozgat’ta yıllık 5 milyon eldiven üretiyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber