Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 05 Mart 2015 - 17:08 Yorum: 0

Yrd. Doç. Dr. Gündoğdu'dan tsunami için erken uyarı sistemi önerisi

YALOVA (AA) - İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, "Bütün Ege ve Akdeniz'e kıyısı olan ülkelerde tsunamiye...

Yrd. Doç. Dr. Gündoğdu'dan tsunami için erken uyarı sistemi önerisi

YALOVA (AA) - İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, "Bütün Ege ve Akdeniz'e kıyısı olan ülkelerde tsunamiye erken uyarı sistemi kurmak gerekiyor" dedi.

Gündoğdu, Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneğince (MAG-DER) Halk Eğitimi Merkezi'nde düzenlenen "deprem" konulu konferansa katıldı.

Konferansta konuşan Gündoğdu, önceki aylarda meydana gelen depremlerde İstanbul ve Çanakkale'nin çok ciddi ölçülerde sarsıldığını dile getirdi. Gündoğdu, şunları kaydetti:

"6 büyüklüğünde batıya doğru kuzeydoğu fayının devamı oldu. Bu devamlılık Ege'de, Akdeniz'de çoktan başlamıştı. Ege ve Akdeniz'de bunlar yeni bir depreme doğru gidiyor. Bunları daha önce de uyarı olarak söyledik. Yani Ege ve Akdeniz, tarihsel olarak tsunamilerle ilgili ciddi bir durumun olduğunu bize söylüyor. Ne yapacağız peki? Yapacağımız şu; bütün Ege ve Akdeniz'e kıyısı olan ülkelerde tsunamiye erken uyarı sistemi kurmak gerekiyor. Marmara için kurmak gerekmez çünkü Marmara öyle büyük tsunamiyi çeken bir deniz değil."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber