Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Eğitim 01 Aralık 2016 - 11:03 Yorum: 0

YTB desteğiyle Almanya’da 432 öğretmen eğitildi

Almanya'da Türk kökenli vatandaşların ağırlıklı olarak yaşadığı Berlin, Hamburg, Frankfurt, Stuttgart ve Karlsruhe şehirlerinde 432 öğretmene kültürel...

YTB desteğiyle Almanya’da 432 öğretmen eğitildi

Almanya'da Türk kökenli vatandaşların ağırlıklı olarak yaşadığı Berlin, Hamburg, Frankfurt, Stuttgart ve Karlsruhe şehirlerinde 432 öğretmene kültürel bilgi ve yeterliliklerini artırıcı meslek içi eğitim verildi.

Bahçeşehir Üniversitesinin Almanya'daki Uluslararası Berlin Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının (YTB) desteği ile Almanya'daki 432 öğretmene kültürel bilgi yeterliliklerini artırıcı meslek içi eğitim verirken, 500 öğretmene de Türkçe ve Almanca ders malzemeleri dağıttı. Bahçeşehir Üniversitesi, BAU Berlin Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ve Berlin İslam Eserleri MüzesiAlmanya'da 75 öğretmen ve 250 öğrencinin katılımıyla ihtiyaç analizi ve değerlendirme çalışması yaptı.

Çalışmanın sonunda Almanya'daki Türk çocuklara eğitim veren öğretmenlerin, öğrencilere kendi kültürleri ve farklı kültürler hakkında kişisel ön yargılar ve bilgi eksikliği nedeniyle hatalı bilgiler aktardıkları tespit edildi. Ayrıca öğrencilere Türk-İslam kültürünü, sanat eserlerini anlatacakları Türkçe malzemenin bulunmadığı belirlendi.

Çalışma, müfredata göre tarih, kültür ve etik dersleri kapsamında anlatılması gereken Osmanlı İmparatorluğu ile ilgili konuların, bilgi ve malzeme yetersizliği nedeniyle öğretmenler tarafından anlatılmadığını ortaya koydu. Çalışmanın gözler önüne serdiği bir başka gerçek ise öğretmenlerin, Avrupa'da İslamofobi ve İslam kültürüne karşı düşmanlığın artmasıyla birlikte önyargıları ve kutuplaşmaları azaltacak bilgi ve yeterliliğe sahip olmadıkları oldu.

2012 yılından bu yana Bahçeşehir Üniversitesi ve Berlin İslam Eserleri Müzesi'yle birlikte bu eksikliklerin giderilmesi için pek çok çalışma yürüten Uluslararası Bahçeşehir Üniversitesi Kültürler Arası Diyalog Merkezi, son olarak Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının desteğiyle Kültürlerarası Anlayışı Geliştirme ve Diyalog Günleri projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında Türk kökenli vatandaşların ağırlıklı olarak yaşadığı Berlin, Hamburg, Frankfurt, Stuttgart ve Karlsruhe şehirlerinde 432 öğretmene kültürel bilgi ve yeterliliklerini artırıcı meslek içi eğitim verildi. 500 öğretmene ise Türkçe ve Almanca ders malzemeleri dağıtıldı. Öte yandan öğretmenlere akademisyen ve eğitim uzmanlarının kısa makalelerinin yer aldığı Eğitim ve Kültürlerarası Diyalog başlıklı Türkçe ve Almanca kılavuz kitapçık dağıtıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber