Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Eğitim 08 Eylül 2016 - 10:18 Yorum: 0

Yücel: "Eğitim, diğer tüm yatırımların lokomotifidir"

Başbakan Binali Yıldırım'ın 4 Eylül'de Diyarbakır'da açıkladığı ve 23 ili kapsayacak Doğu ve Güneydoğu Yatırım-Destek Paketi'nin ardından, bu hayati...

Yücel: 'Eğitim, diğer tüm yatırımların lokomotifidir'

Başbakan Binali Yıldırım'ın 4 Eylül'de Diyarbakır'da açıkladığı ve 23 ili kapsayacak Doğu ve Güneydoğu Yatırım-Destek Paketi'nin ardından, bu hayati girişiminin eğitim ayağının da hızlandırılması gerektiğini belirten Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, bölgeye yapılacak eğitim destek yardımlarında devlet ile işbirliği yapmaya hazır olduklarını belirtti.

Bugüne kadar eğitimin çeşitli teşvik paketlerinde yer aldığını ancak sistemin yavaş işlediğini belirten Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, Eğitim, sadece devlet eliyle yürütülen bir hizmet olmamalıdır, bu yükü paylaşmalıyız. Eğitimde öncelikli konu okul öncesi eğitim oranlarının yüzde 100'e ulaşmasıdır. Özel sektör eğitimde devreye girmelidir. Arazi tahsisi öncelikli olarak eğitim sektörüne tanınmalıdır. Eğitim, diğer tüm yatırımların lokomotifidir. Bölgesel gelişim; ancak verimli işleyen eğitim reformları ile sağlanabilir. Yatırım paketinde açıklanan bölgelere bugüne kadar 120 milyon TL eğitim yatırım yaptık. Desteğimizi devam ettirmek, tecrübemizi bu bölgelere daha etkin bir şekilde aktarmak istiyoruz. Bölgedeki genç işsizlere iş olanağı sağlamak açısından mesleki eğitim kursları ve meslek okullarını acilen devreye sokmanın faydalı olacağına inanıyoruz. Yatırım destek paketi kapsamındaki bölgelerde öğrencilerin özel okullara devam edebilmesi açısından daha fazla teşvik verilmesi, özel eğitim girişimcilerine arazi tahsisi gibi girişimlerin de bölgenin kalkınmasına yardımcı olabileceğini düşünüyorum" diyerek bölgeye yapılacak eğitim destek yardımlarında devletle işbirliği yapmaya hazır olduklarını belirtti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber