Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 28 Temmuz 2016 - 09:28 Yorum: 0

Yüksek Askeri Şura, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplanacak

Yüksek Askeri Şura, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında ilk kez Çankaya Köşkü'nde saat 11.00'de toplanacak.

Yüksek Askeri Şura, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplanacak

Yüksek Askeri Şura, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında ilk kez Çankaya Köşkü'nde saat 11.00'de toplanacak.

Yüksek Askeri Şura, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında ilk kez Çankaya Köşkü'nde saat 11.00'de toplanacak. Bugüne kadar Genelkurmay karargahında gerçekleştirilen toplantı, bugün ilk kez Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilecek. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık toplantıya ilk kez katılacak. Toplantının gündeminde, TSK'daki terfi ve atamaların yanı sıra Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'da yaptığı askeri darbe girişimi olacak.

YAŞ üyesi Akın Öztürk, 15 Temmuz'daki darbe girişimi kapsamında açılan soruşturma kapsamında tutuklanan isimler arasında yer alıyor. Öztürk, bugünkü toplantıya bu nedenle katılamayacak.

Darbe girişiminin ardından yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle GATA'da tedavi altına alınan Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi'nin yerine toplantıya Jandarma Genel Komutan vekili Korgeneral İbrahim Yaşar'ın katılması öngörülüyor.

Toplantıda, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral Kamil Başoğlu, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Orgeneral İhsan Uyar da yer alacak.

Yüksek Askeri Şura toplantısı kapsamında yürütülen çalışmalar, bugüne kadar 3 günde tamamlanıyordu. Başbakan Yıldırım, çalışmaların bu yıl bir günde tamamlanacağını açıkladı. Bu kapsamda, çalışmaların bir gün içinde tamamlanması ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunulmasının ardından kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber