Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 01 Ekim 2014 - 13:13 Yorum: 0

"Yüksek rakım ete lezzet katıyor"

Erzurum Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Akar: "Türkiye'nin en yüksek rakımındayız. Bazı yaylalarımızda rakım 2 bin 400'e kadar çıkıyor. Burada beslenen hayvanın eti de sütü de lezzetli oluyor, tat ve aroması daha iyi. Ondan dolayı kurbanlık için arana

'Yüksek rakım ete lezzet katıyor'

ERZURUM (AA) - Erzurum Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Akar, Kurban Bayramı'na sayılı günler kala yoğunluk yaşadıklarını belirterek, "Yüksek rakımda beslenen hayvanın etinin lezzeti, aroması çok farklı. Onun için ilimizin kurbanlıkları çok tercih ediliyor" dedi.

Akar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Batı illerine kurban sevkiyatlarının kontrollü bir şekilde devam ettiğini belirterek, müdürlük olarak Kurban Bayramı'na yönelik her türlü tedbiri aldıklarını söyledi.

Yüksek rakımdaki kurbanlıkların etinin daha lezzetli olduğunu ifade eden Akar, şunları kaydetti:

"Özellikle yaz aylarında hayvanlarımız meralarda otluyor. Bizim meralar özellikle çeşit açısından zengin, her türlü bitkinin olduğu bir floraya sahip. Buradaki hayvanlar gezerek beslendikleri için belli bir bölgede yağlanma olmuyor. Özellikle yağ, etin içerisine homojen şekilde dağılıyor. Dolasıyla havadar bir yerde besleniyorlar. Erzurum'da elde edilen etin, aroması, lezzeti kesinlikle çok farklıdır. Tercih edilen bir et."

Batı illerine kurban sevkiyatının yanı sıra et sevkiyatı da yapıldığına değinen Akar, "Kırmızı et üretimimiz gün geçtikçe artıyor. Türkiye'nin en yüksek rakımındayız. Bazı yaylalarımızda rakım 2 bin 400'e kadar çıkıyor. Burada beslenen hayvanın eti de sütü de lezzetli oluyor. Tat ve aroması daha iyi. Ondan dolayı kurbanlık için aranan bir lezzet. Batı illerinin yanı sıra Karadeniz bölgesine de kurbanlık sevk ediyoruz" diye konuştu.

Akar, kurban alırken vatandaşların dikkatli olmasını önererek, "Bu konuda bilgilendirmeler yaptık. Kurbanı alırken özellikle sağlıklı hayvanlar tercih edilmeli. Besili, küpeli, tüylerinin düzgün olmasına özen gösterilmesi gerekiyor. Kurbanı keserken de kesim yerlerinde bu işlemi yaptırmalarını istiyoruz. Kurbanlarda olumsuz bir hastalık belirtisi olursa mutlaka il müdürlüğümüz ve ilçe müdürlüklerimizle irtibata geçilmeli" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber