Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 24 Ekim 2014 - 19:43 Yorum: 0

Yükseköğretimde Kadın Liderliğini Geliştirme Programı

DÜZCE (AA) –   "II. Yükseköğretimde Kadın Liderliğini Geliştirme, Güçlendirme Eğitimi ve Mentorluk Programı" sona erdi. Türkiye Üniversite Liderlik İyileştirme Programının (TULİP)...

Yükseköğretimde Kadın Liderliğini Geliştirme Programı

DÜZCE (AA) –   "II. Yükseköğretimde Kadın Liderliğini Geliştirme, Güçlendirme Eğitimi ve Mentorluk Programı" sona erdi. 

Türkiye Üniversite Liderlik İyileştirme Programının (TULİP) organizasyonuyla, Düzce Üniversitesi (DÜ) ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen programın sona ermesinin ardından DÜ Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu AA muhabirine değerlendirmede bulundu.

 Türkiye’de yüksek öğretim alanında önemli bir kadın statü problemi olduğunu, ülke genelindeki üniversitelerde kadın öğrenci oranının yüzde 45'lere yaklaştığını anlatan Şerifoğlu, "Doçent ve profesör anlamında kadın istihdamımı yüksek, ancak gelin görün ki yükseköğretim ve yönetim kademesinde kadın yok. Yani kadın bölüm başkanı, kadın dekan yok" ifadesini kullandı. 

Türkiye'de 190'ın üzerinde üniversite olduğunu anımsatan Şerifoğlu, şunları kaydetti:

"Bu üniversitelerde toplamda 13 kadın rektör var. İşte  bu sorunu ele almak için bu toplantı yaptık, düzenledik.  İki gün boyunca burada doçent ve profesörleri de kapsayan program hazırladık. Burada uzman kişiler, katılımcılara liderlik teorilerini, uygulamalarını,  kadın erkek pradigmasını, çatışma ve müzakere yöntemlerini anlattı."

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber