Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 25 Ekim 2014 - 23:18 Yorum: 0

Yüksekova'da 3 askerin şehit edilmesi

Eskişehir'de iki üniversite öğrencisi, terör saldırısına tepki için eylem yaptı

Yüksekova'da 3 askerin şehit edilmesi

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de iki üniversite öğrencisi, Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki terör saldırısında şehit olan 3 asker için, tepki göstermek ve insanları bilinçlendirmek için "Bir Türk dünyaya bedeldir" sözünden hareketle eylem yaptı.  

Bir alışveriş merkezi önünde "Uyanmak için kaç şehit lazım Türk" yazılı döviz ve Türk bayrağı açan iki kişi, sosyal medyada şehitlerle ilgili atılan Twit'lerin bir Türk olarak kendilerini olumsuz etkilediğini belirterek eylem gerçekleştirdiklerini söyledi. 

Anadolu Üniversitesi öğrencisi Gürcan Aybak, gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Özellikle Twitter'da gezinirken bazı PKK sempatizanı insanların attıkları tweetleri gördüm. 3 şehidimiz var ama 2 askerimizin şehit edildiği fotoğrafı gösterip bununla eğlenen insanları gördükten sonra evde sinirim bozuldu. Yapabileceğim tek şey dışarıya çıkmaktı."

"Bir Türk dünyaya bedeldir" sözüne inandığı ve katıldığı için eylemi yaptıklarını ifade eden Aybak, "Ben de bir birey olarak, bir Türk milliyetçisi olarak buraya geldim. Tepkimi göstermeye çalışıyorum. Döviz hazırladım. Bayrak da getirdim yanımda. O yüzden arkadaşımı çağırdım. Sağ olsun o da geldi. İki kişi olarak burada insanları bilgilendirmeyi, insanlardaki o eski milli duyguları uyandırmaya çalışıyoruz, amacımız bu" diye konuştu. 

Protestocu iki kişi, güçlerinin yettiği kadar eylemlerini sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber