Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 16 Eylül 2014 - 20:53 Yorum: 0

Yüksekova'da Kürtçe eğitim vereceği öne sürülen "okul"

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Kürtçe eğitim vereceği öne sürülen "okul"daki mührü kıran bir grup, polise taşla saldırdı

Yüksekova'da Kürtçe eğitim vereceği öne sürülen 'okul'

HAKKARİ (AA) - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Kürtçe eğitim vereceği öne sürülen "okul"daki mührü kıran bir grup, polise taşla saldırdı.

Esenyurt Mahallesi'nde, Kürt Dili Araştırma ve Geliştirme Derneği, Demokratik Bölgeler Partisi, Demokratik Toplum Kongresi, Eğitim-Sen ile bazı sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin desteğiyle açılan ve Kürtçe eğitim vereceği öne sürülen "okul"un, valiliğin aldığı kararla mühürlenmesini protesto eden bir grup, "okul" kapısındaki mührü kırdı.

Daha sonra ilçe merkezine doğru yürüyüşe geçen kalabalık, Cengiz Topel Caddesi'nden Eski Cezaevi Kavşağı'nda bulunan Cumhuriyet İlköğretim Okuluna yürümek istedi.

Polisin bölgede yoğun güvenlik önlemi alması üzerine güzergah değiştirerek Orman Mahallesi'ndeki Gazi Orta Okuluna yürüyen kalabalık, okul bahçesinde bir araya geldi.

Burada kalabalık adına açıklama yapan Kürt Dili Araştırma ve Geliştirme Derneği yöneticisi Aydın Koç, Kürt dilinde eğitimin doğal hakları olduğunu ve bunun gasp edilemeyeceğini savundu.

Bu sırada, kalabalık arasında bulunan ve Gazi Orta Okulunun kapısını zincirle kilitleyen bazı göstericiler, çevrede güvenlik önlemi alan polislere de taşla saldırdı.

Kısa süreli gerginliğin yaşandığı olayın ardından kalabalık dağıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber