Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
00:48 Sel suları mahallede paniğe neden oldu00:34 Trafikte tartıştığı kişi tarafından bıçaklanarak öldürüldü23:56 UEFA Şampiyonlar Ligi: Borussia Dortmund: 1 - Paris Saint-Germain: 023:55 Kamyona arkadan çarpan kamyonet sürücüsü yaralandı23:50 MAST İzmir Boat Show kapılarını açtı23:41 Köpeğe çarpmamak için manevra yaptı, araziye devrildi: 2 yaralı23:39 Hamas’ın son ateşkes teklifine yarın yanıt vermesi bekleniyor23:38 Seyir halindeki araç park halindeki tıra ok gibi saplandı: 1 ağır yaralı23:06 Gürcistan’da "Yabancı Etkinin Şeffaflığı" yasa tasarısına karşı protestolar...23:05 Kazada ölen kızlarının cenazesinin getirildiği evleri 6 yıl sonra kendileri...23:03 Kocaeli’de 2 motosiklet ve kamyonetin karıştığı kazada 4 kişi yaralandı23:03 THY Euroleague: Fenerbahçe: 89 - Monaco: 7823:01 Turhal Belediyesi, su baskınlarına karşı gece gündüz çalışıyor23:00 Edirne’de bariyerlere çarpan otomobilin sürücüsü yaralandı22:58 ABD’nin Gazze kıyısına inşa ettiği iskelenin yüzde 50’den fazlası tamamland...22:56 İletişim Başkanı Altun: "TRT, Batılı medya organlarının görmezden geldiği h...22:43 Şiddetli yağışlar ekili arazileri sular altında bıraktı22:41 Teknik Direktör Gülay’dan Turgutluspor taraftarına çağrı22:06 Yoldaki çukurlar kazaya neden oldu, otomobil şarampole uçtu: 1 yaralı22:03 Kudüs’te öldürülen Şanlıurfalı imam için gıyabi cenaze namazı kılındı
Kültür 22 Eylül 2019 - 12:28 Yorum: 0

Yumuktepe Höyüğü’nde temizlik çalışması

Toroslar Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası'nda ilçenin 9 bin yıllık geçmişe sahip tarihi mirası olan Yumuktepe Höyüğü'nde temizlik çalışması...

Yumuktepe Höyüğü’nde temizlik çalışması

Toroslar Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası'nda ilçenin 9 bin yıllık geçmişe sahip tarihi mirası olan Yumuktepe Höyüğü'nde temizlik çalışması yaparak farkındalık oluşturdu.

Dünya Temizlik Günü'nde gerçekleştirilen temizlik seferberliğine, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, İtalya Lecce Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Yumuktepe Höyüğü Kazı Başkanı Prof. Dr. Isabella Caneva ve kazı ekibi ile Mersin Üniversitesi Arkeoloji Bölümü akademisyenleri, öğrencileri, STK temsilcileri, mahalle muhtarları ve belediye personelleri ile gönüllü vatandaşlar katıldı.

Başkan Yılmaz, çevre temizliği öncesi Alsancak Mahallesi Yumuktepe Höyüğü civarındaki Osman Muzaffer Koçaşoğlu Parkı'nda bulunan Yumuktepe Höyüğü Ziyaretçi Merkezi önünden kazı alanına kadar katılımcılarla birlikte yürüdü ve Müftü deresi yamaçlarına çamurdan yapılmış tohum bombaları atıldı.

Daha sonra dünyada tarımın ilk yapıldığı yer olarak tanımlanan ve medeniyetlere ev sahipliği yapmış Yumuktepe Höyüğü'ne geçildi. Burada katılımcılara kazı çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren Kazı Başkanı Prof. Dr. Isabella Caneva, höyüğün 9 bin yıldır kesintisiz yerleşim yeri olarak kullanılma özelliğiyle dünya tarihinde önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Caneva, Başkan Yılmaz'a ve ekibine teşekkür ederek, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Yumuktepe Höyüğü'nde gerçekleştirdikleri bu temizlik çalışmasının çok anlamlı ve önemli olduğuna dikkat çekti.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz da 16-22 Eylül tarihleri arasında "Güvenli yürüyüş ve bisiklet sürme" temasıyla kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası'nda birçok etkinlik düzenlediklerini belirterek, bu etkinliklerden bir tanesinin de Yumuktepe Höyüğü çevresinde yürüme etkinliği ve temizlik çalışması olduğunu kaydetti.

Kentin tarihi dokusunu korumaya büyük önem verdiklerini kaydeden Yılmaz, Yumuktepe Höyüğü'nün de ilçenin en önemli tarihi mirası olduğunu vurgulayarak, "16-22 Eylül tarihleri arasında Avrupa'nın değişik şehirlerinde Avrupa Hareketlilik Haftası düzenleniyor. Bu yıl biz de bu kampanyaya dahil olduk. Burada kent hayatının oluşturduğu zorluklar, stres, hareketsizlik nedeniyle yaşanan sağlık problemleri noktasında farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Biz de bu hafta kapsamında bisiklet sürme ve yürüme etkinliğimizin yanı sıra okullarımıza güvenli bisiklet sürme eğitimleri verdik. Bugün de hem bölgemiz hem de şehrimiz için tarihi bir miras olan Yumuktepe Höyüğü'nde temizlik çalışması yaptık. Yumuktepe Höyüğü Kazı Başkanı Prof. Dr. Isabella Caneva ile sohbet edince, sizlerle tanışınca ne kadar doğru bir etkinlik yaptığımızı gördük. İnşallah benzer etkinlikler düzenlemeye devam edeceğiz. Yumuktepe Höyüğü kültürel ve turizm açısından da çok önemli bir yer. Daha iyi işlenmesi, işbirliğiyle çalışılması ve tanıtılması gerekiyor. İnşallah bu çalışmalara biz de katılacağız ve elimizden gelen desteği vereceğiz. Etkinliğimizde yer alan tüm katılımcılara teşekkür ederim" dedi.

Yumuktepe Höyüğü’nde temizlik çalışması

Yumuktepe Höyüğü’nde temizlik çalışması

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber