Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:34 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:33 Sivas’ta yaşlı nüfus artıyor08:21 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu08:15 Altıeylül’de 100 bin ton geri dönüşüm dönüştürüldü08:01 Bakan Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İs...07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı
Sami Er
Türkiye 26 Ekim 2018 - 13:03 Yorum: 0

Yunanistan Göç Politikası Bakanı Vitsas: “Türkiye göç yönetiminde önemli rol oynamakta”

Kartepe Zirvesi'nde konuşan Yunanistan Göç Politikası Bakanı Dimitris Vitsas, Türkiye'nin göç yönetiminde önemli rol oynadığını söyledi.

Yunanistan Göç Politikası Bakanı Vitsas: “Türkiye göç yönetiminde önemli rol oynamakta”

Kartepe Zirvesi'nde konuşan Yunanistan Göç Politikası Bakanı Dimitris Vitsas, Türkiye'nin göç yönetiminde önemli rol oynadığını söyledi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kartepe Zirvesi, konuşmalar ile devam ediyor. Zirvede konuşma yapan Yunanistan Göç Politikası Bakanı Dimitris Visas, "Ortak sorunlarla mücadele etmekteyiz. Yunanistan olarak uluslararası zirvelerde yaptığımız konuşmalarda Avrupa'da göç yönetimini, Türkiye ve Yunanistan'ı kapsamadan Türkiye ile işbirliği yapmadan göç yönetiminin olamayacağını söylüyoruz. Türkiye göç yönetiminde önemli rol oynamakta" dedi.

"Mülteci sayısının hızla arttığını görüyoruz"

Adaletsiz dağılımlar sebebi ile milyonlarca insanın uzak diyarlara göç ettiğini belirten Vitsas, "Savaşlar, çatışmalar ve gelir dağılımında ki adaletsiz dağılımlar milyonlarca insanlar uzak diyarlara göç ediyorlar, daha iyi gelecek umuduyla göç ediyorlar. Mülteci sayısının hızlı arttığını görüyoruz, 21 yüzyılda böyle bir şey beklenmiyordu. Daha uzun süre edecek göç olayları, bu sorunla mücadele etmek için daha iyi politika ve planlar geliştirmek zorundayız. Milliyetçiler ile mücadelemiz insanın geleceği ile ilgili çok önemli mesele. Biz bu konuya somut çözümler bulmak durumundayız. Bizim çabalarımızı birleştirmemiz, birlikte çalışmamız, işbirliği yapmamız son derece önemli. Göçmenlerin geldikleri ülkelere yönelik yardımları artırmalıyız." diye konuştu.

"Teknolojinin, göç üzerinde faydasından çok zararlarını görüyoruz"

Göç Politikası Bakanı Dimitris Vitsas, göç ve mülteci konusunda teknolojinin faydasından çok zararının olduğunu ifade ederek, "Göç ve mülteci konusunda teknolojinin de rolünün çok büyük olduğunu ifade etmek istiyorum. Göç ve mülteci konusunda teknolojinin faydasından çok maalesef zararlarını görüyoruz. Uluslararası göç örgütleri, günümüz teknolojisini bir taraftan kendi amaçları çerçevesinde kullanıyorlar. Biz bunun önüne geçmek için bazı adımlar atmak durumundayız. Teknolojik gelişmeler çerçevesinde yasa dışı göçmen kaçakçılığı konusunda yaygın kullanılmakta. Yasadışı düzensiz göçmenlere ulaşılmakta. Aramızdaki işbirliğini en iyi seviyeye çıkartmalıyız. Bu alanda akademik katkılar son derece önemli. Bu sebeple göçle ilgilenen insanlar için akademi dünyası ile işbirliği içerisinde olmamız son derece önemli. Onların görüşleri bizim için önemli. İşbirlikleri sayesinde bazı çözümler buluyoruz ancak diğer sorunlara da çözüm aramaktayız. Kartepe Zirvesi'nin sonuçlarını büyük bir merakla bekliyorum" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber