Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 23 Şubat 2022 - 21:23 Yorum: 0

Yunanistan unsurlarının ateş açtığı balıkçı, korku dolu anları anlattı

İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında, Yunanistan unsurları tarafından iki Türk teknesine açılan ateş sonucu ayağından yaralanan balıkçı, korku dolu...

Yunanistan unsurlarının ateş açtığı balıkçı, korku dolu anları anlattı

İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında, Yunanistan unsurları tarafından iki Türk teknesine açılan ateş sonucu ayağından yaralanan balıkçı, korku dolu anları anlattı.

Edinilen bilgilere göre, dün akşam saat 19.15 civarında Sakız Adası ile Karaburun arasında avlanan 2 Türk balıkçı teknesine Yunanistan unsurları tarafından ateş edildi. Açılan ateş sonucunda 1 balıkçının bacağından yaralandığı bilgisinin gelmesi üzerine 112 acil sağlık ekibi ile birlikte olay mahalline hemen 2 Sahil Güvenlik botu sevk edildi. Olay mahalline ulaşan Sahil Güvenlik botları tarafından herhangi bir Yunan unsuru tespit edilemezken, bacağından saçma ile hafif yaralanan Türk balıkçıya ilk müdahale 112 acil sağlık ekibi tarafından Sahil Güvenlik botunda yapıldı. Yaralı balıkçı daha sonra Çeşme Devlet Hastanesine sevk edildi. Ardından olay yerine Türk Sahil Güvenlik ekipleri sevk edildi.

"İçlerinden birisi bana "Öleceksin" işareti yaptı"

Yaşadığı korku dolu anları anlatan balıkçı Yaşar Sözal, vurulduğunu söyleyip elindeki kanı göstermesine rağmen, Yunan unsurlarının ateş etmeyi sürdürdüğünü söyledi. Sözal, "İşimiz gereği sabah 07.00 sıralarında balık avlamak için denize açıldık. Akşam saatlerine kadar işimizi yaptıktan sonra saat 19.00 sıralarında Yunan botu teknemize molotofkokteyli atarak teknemizi yakmak istedi. Daha sonra da tekneye ateş açtılar. Ben molotofkokteylini almak için güverteye çıktığımda içlerinden birisi bana "Öleceksin" işareti yaptı. O esnada ateş açmaya devam ettiler ve ben bacağımdan yaralandığımı fark ettim. Elimle kanı göstermeme rağmen ateş açmayı sürdürdüler ve ben o esnada ırgata sığındım. Sürünerek kamaraya girdim ve öyle kurtuldum. Kamaraya da yaklaşık 30 kere ateş açtılar ve teknedeki monitör ve camlarda izler görülüyor" dedi.

"Yunanistan Avrupa'nın şımarık çocuğu"

Yunanistan unsurlarının taciz eylemlerini sıkça yaptığını dile getiren Yaşar Sözal, "Bizi öldürmek için ateş açtılar belliydi. Neyse ki teknenin sacları kalındı. Diğer taraftan da pompalı tüfekle ateş açtılar ve beni yaralayan da pompalı tüfekten çıkan saçmalardan birisiymiş. Devletimizin bunun üstesinden gelmesini umuyorum. Elbette ki üstesinden gelecek inanıyoruz. Ege'deki balıkçıların en büyük sorunu Yunanistan unsurları. Yunanistan Avrupa'nın şımarık çocuğu" sözlerine yer verdi.

"Yarım saat boyunca neredeyse sürekli ize ateş açtılar"

Olay anında bir başka teknede avlanan balıkçı Bahattin Havuçoğlu da olay anında yaşadıklarını anlattı. Havuçoğlu, "Akşam saatlerinde avdan dönerken sivi bir botun yanaştığını, güvertesinde maskeli ve elleri silahlı kişiler tarafından saldırıya uğradık. Bu saldırı sonucunda bir arkadaşımız bacağından yaralandı. Açılan ateş sonucu teknede bulunan cihazlarımız ve eşyalarımız da zarar gördü. Bir de tekneye benzin dolu şişeler atarak tekneyi yakmaya kalkıştılar. Yarım saat boyunca neredeyse sürekli ize ateş açtılar. Biz Sahil Güvenlik ekiplerine durumu bildirdiğimizi bağırdığımızda da bizi bıraktılar" açıklamasında bulundu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber