Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 19 Mart 2015 - 10:43 Yorum: 0

Yunanistan'a kısa süreli vizesiz seyahat girişimleri

Edirne Kültür ve Turizm Müdürü Hacıoğlu:

Yunanistan'a kısa süreli vizesiz seyahat girişimleri

EDİRNE (AA) - Yunanistan'a kısa süreli ziyaretlerde vize şartı aranmamasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

Yunanistan’ın Dedeağaç Belediye Başkanı Evangelos Lambakis'in, Türk vatandaşlarının Yunanistan’da 3 gün süreyle vizesiz seyahat etmeleri için çalıştıklarını açıklaması sonrasında Edirne Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu da Edirne Konsolosu Paraskevi Charitidou'yu ziyaret ederek, Edirne'nin turizm potansiyeli hakkında bilgi verdi. 

Hacıoğlu, Türkiye'ye gelen turistlerin yüzde 2'sinin Yunan olduğunu söyledi.

Geçen yıl Edirne'ye Yunanistan'dan 575 bin 955 turist geldiğini, Türkiye'den Yunanistan'a giden turist sayısının ise 390 bin 989 olduğunu belirten Hacıoğlu, şöyle konuştu:

"2015 yılının iki ayında Yunanistan'dan gelen turist sayısı 68 binken Türkiye'den giden turist sayısının 42 bin civarında. 2014 yılında Türkiye'ye gelen turist sayısının 36,8 milyon olduğu düşünürsek Türkiye turizm potansiyelinde ülkemize gelen turistlerin yaklaşık yüzde 1,8'ini Yunanlılar oluşturuyor. Ayrıca 2014 yılında yurt dışına çıkan Türk turist sayısı yaklaşık 8 milyon. Turistlerimizin yaklaşık yüzde 5'i Yunanistan'a gitmiş." 

Hacıoğlu, Türkiye ile Yunanistan arasındaki geliş ve gidişler makasının açık olmasının nedeninin vize uygulaması olduğunu vurguladı.

Soruna çeşitli yöntemlerle çözüm bulunabileceğini dile getiren Hacıoğlu, "AB müktesebatından dolayı vize belki tamamen kalkamayabilir ancak Yunan adaları için yapılan uygulamanın Edirne ölçeğinde düşünülmesi gerekiyor" diye konuştu.

Ziyaret sonunda Hacıoğlu, Edirne Kültür ve Turizm Müdürlüğü çini kurslarında üretilen ters lale çinisini Charitidou'ya armağan etti. 

 

- Yunanlılar da vizesiz seyahatten yana

 

Yunanistan’ın Dedeağaç Belediye Başkanı Evangelos Lambakis, mart ayı başında Keşan Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen toplantıda, kısa süreli vizesiz geçişler ve Semadirek Adası ile Enez arasında feribot seferleri düzenlenmesi için çalışma yaptıklarını kaydetmişti.      

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber