Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Dünya 07 Nisan 2014 - 14:03 Yorum: 0

Yunanistan'da liman çalışanlarından özelleştirme protestosu

Yunanistan'da, hükümetin ekonomik krizden çıkış arayışları çerçevesinde Selanik limanını özelleştirme kararına tepki gösteren liman çalışanları iş durdurma...

Yunanistan'da liman çalışanlarından özelleştirme protestosu
       ATİNA (AA) - Yunanistan'da, hükümetin ekonomik krizden çıkış arayışları çerçevesinde Selanik limanını özelleştirme kararına tepki gösteren liman çalışanları iş durdurma eylemi yaptı.
       Yunanistan Liman Memurları Federasyonu (OMYLE) ve Liman İşçileri Birliği (OLP), saat 07:00-11:00 arasında gerçekleştirdikleri iş bırakma eyleminin ardından yarın için de 24 saatlik grev kararı aldı.
       Ege ve Denizcilik Bakanlığı Miltiadis Varviçiotis ve Yunanistan Özelleştirme İdaresinin (TAİPED) talebi üzerine, aralarında Selanik Limanının da bulunduğu 12 büyük limanın özelleştirilmesine olanak verecek yasal düzenlemenin yarın Parlamentoda görüşülme kararını protesto eden liman çalışanlarının çarşamba Yunanistan İşçi Konfederasyonu (GSEE) ve Yunanistan Kamu Çalışanları Konfederasyonunun (ADEDY) çağrısıyla ülke genelinde yapılacak genel greve katılacakları bildirildi.
       OMYLE ve OLP'tan yapılan açıklamalarda, hükümetin limanları yok pahasına özelleştirmek istediği ifade edilerek, bunun liman çalışanları için olduğu kadar, deniz taşımacılığı ve ülke turizmi için de acı sonuçları olacağı kaydedildi.
Liman çalışanlarının, çarşamba günü Yunanistan İşçi Konfederasyonu (GSEE) ve Yunanistan Kamu Çalışanları Konfederasyonunun (ADEDY) çağrısıyla ülke çapında yapılacak genel greve katılacakları bildirildi.
       TAİPED, Denizcilik Bakanlığının onayı ile ülkede aralarında Selanik ticari konteynır limanı ve Pire’deki Kruvazer Limanının da bulunduğu 12 büyük limanı özelleştirmeyi planlıyor. Özelleştirilmelerin yapılması için, gerekli yasa ve reformların Parlamentoda onaylanması gerekiyor.
Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber