Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 13 Mayıs 2016 - 15:43 Yorum: 0

Yunus Emre Ünye’de Anıldı

Tasavvuf Şairi Şeyh Yunus Emre, Ünye'de bulunan külliyesinde anıldı.

Yunus Emre Ünye’de Anıldı

Tasavvuf Şairi Şeyh Yunus Emre, Ünye'de bulunan külliyesinde anıldı.

Türkiye'de birçok yerde makamı olan ve bunlardan biride Ünye'de bulunan Yunus Emre Külliyesi'nde Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 2.si gerçekleşen Uluslar arası Yunus Emre Sempozyumu kapsamında anma programı düzenlendi.

Programa Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, Ünye Yunus Emre Derneği Başkanı Yaşar Argan ile çok sayıda davetli katıldı.

"SEVGİ BAĞLARINI GÜÇLENDİRELİM, BİR SEVGİ SELİ OLUŞTURALIM"

Ney konseri ile başlayan programda daha sonra Kuranı Kerim okunarak dua edildi. Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 2.si gerçekleşen Uluslararası Yunus Emre Sempozyumu kapsamında anma programına katılanlara teşekkür eden Ünye Yunus Emre Derneği Başkanı Yaşar Argan, "Yunus Emre ve Yunus Emre gibi Allah dostları, buralarda gönülleri fethederek buraların bir İslam merkezi olmasını sağlamışlardır. Kendilerinden binlerce kez Allah razı olsun. Minnet duyuyoruz, saygı ile rahmetle anıyoruz. Ne diyor yunus emre, "Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım, sevelim sevilelim, bu dünya kimseye kalmaz'. Bu dünya kimseye kalmayacağına göre aramızdaki sevgi bağlarını güçlendirelim, bizde olan bu sevgi Türkiye'yi hatta dünyayı etkilesin, bir sevgi seli oluşturalım" dedi.

YUNUS EMRE'NİN MANEVİYATINDAN İSTİFA EDEBİLMEK

Ordu Büyükşehir Belediyesi genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, "Biz Yunus Emre'nin maneviyatından daha fazla istifa edebilmek için Ünye'mizi Ordu'muzu daha fazla tanıtabilmek için, Yunus Emre'nin öğretilerinden, yazdıklarından, insanlarımızı daha fazla istifa edebilmeleri için programlar yapalım diye bizden talepte bulundular. Biz de Büyükşehir Belediye Başkanımızın talimatlarıyla geçen yıl 1. Yunus Emre Ulusal Sempozyumu'nu yaptık. Teması ise Yunus'un çağrısı idi. Bu sene ise Yunus Emre'yi anma programını Türkiye sınırlarını da aşan bir şekilde Uluslar arası bir sempozyumla analım, Türkiye ve Türkiye dışından bilim ve ilim adamları gelsin, Yunus Emre ne demiş, biz onlardan nasıl istifade ederiz, hem bize hem de bütün insanlara anlatılsın istedik" diye konuştu.

2. Yunus Emre Sempozyumu çerçevesinde Ünye'de yapılan anma programından sonra akşam Saat 20.30'da Fatsa Kültür Merkezi'nde Yunus Emre İlahileri Konseri verilecek. Cumartesi günü ise Altınordu Atatürk Kültür Merkezi'nde saat 13.00'te 2 oturum halinde sempozyumu gerçekleştirilecek.

Yunus Emre Ünye’de Anıldı

Yunus Emre Ünye’de Anıldı

Yunus Emre Ünye’de Anıldı

Yunus Emre Ünye’de Anıldı

Yunus Emre Ünye’de Anıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber