Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 13 Mayıs 2016 - 17:03 Yorum: 0

Yunusemre Yukarı Emlakdere’ye Kompozit Su Deposu

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Yunusemre'de bulunan Yukarı Emlakdere Mahallesine yeni bir içme suyu deposu...

Yunusemre Yukarı Emlakdere’ye Kompozit Su Deposu

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Yunusemre'de bulunan Yukarı Emlakdere Mahallesine yeni bir içme suyu deposu kazandırdı. MASKİ yaptığı çalışmalarla 17 ilçede yaşayan vatandaşlara sağlıklı içme suyu ulaştırmak adına eskiyen depolar yeniliyor.

MASKİ Genel Müdürlüğü eskiyen su depolarını birer birer yeniliyor. MASKİ ekipleri, Yunusemre ilçesi Yukarı Emlakdere Mahallesinde bulunan ve vatandaşların ihtiyaçlarına karşılık veremeyen mahalleye yeni bir su depo yaptı. Gelişmiş bir yapıya sahip deponun yapılması ile birlikte mahalle sakinleri daha temiz ve sağlıklı bir içme suyuna kavuştu. Kompozit adı verilen ve 3 farklı katmandan oluşan depo modern bir yapıya sahip. Yeni içme suyu deposu sıcak ve soğuk havalardan da etkilenmiyor.Bu sayede su evlere sağlıklı ve kaliteli olarak gitmesinin yanında hiçbir özelliğini de kaybetmeden ulaşmış oluyor.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZE VE MASKİ'YE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Yunusemre ilçesi Yukarı Emlakdere Mahalle Muhtarı Kadir Kocabıyık, MASKİ'nin yapmış olduğu su deposu ile ilgili hem Büyükşehir Belediyesi'ne hem de MASKİ'ye teşekkür etti. Kocabıyık, "2015 yılında depomuzun yenilenmesi için MASKİ Genel Müdürlüğüne müracaat ettik. 2016 yılında yeni depomuz yapıldı. Var olan depomuz yetersiz ve eskiydi. Eski depomuz 45 tonluktu. Yeni depomuz ise 60 tonluk yapısıyla büyüyen mahallemizin ihtiyaçlarını daha iyi karşılıyor. Eski depoya göre çok daha güzel ve sağlıklı bir yapıya sahip olan depomuz için Büyükşehir Belediyemize ve MASKİ'ye çok teşekkür ediyoruz. Sağlıklı ve temiz su içiyoruz. Sıcak yaz aylarında suyu soğuk tutan 3 katmanlı bir yapıya sahip olan yeni depomuz yaz ve kış mevsimlerinden hiç etkilenmiyor." dedi.

MAHALLELERİMİZE MODERN SU DEPOLARI KAZANDIRIYORUZ

MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, eskiyen ve artık ihtiyacı karşılamayan su depolarının yerine yeni depolar yaptıklarını ifade ettiği açıklamasında şu açıklamasında şöyle konuştu: Koç, "Bu yıl 170 adet su depomuzu yenileyeceğiz. Bu kapsamda da ekiplerimiz çalışmalarına başladı. Eskimiş depoların bakım onarımlarını yapıyoruz. İhtiyacı karşılamayan yerlere ise yeni depo sistemleri kuruyoruz. Merkez ilçelerimizden olan Yukarı Emlakdere Mahallesi'ne kompozit su deposu yaptık. Orada yaşayan vatandaşlarımızdan olumlu geri dönüşler alıyoruz. Bu da bizi çok mutlu ediyor. Modern bir sisteme sahip depomuz 60 tonluk bir yapıya sahip. Yeni depolarımızı yaparken mahallelerimizin ihtiyaçlarını da gözden geçirip hareket ediyoruz. Mahallemizde bulunan eski depo 45 tonluktu ve ihtiyacı karşılamayacak noktadaydı. İdare olarak bizler çalışmalarımızı günü kurtarmak için yapmıyoruz. Manisalı hemşehrilerimizin uzun yıllar sağlıklı ve temiz su içmesi için uzun süre sorun çıkarmayacak çalışmalar yapıyoruz. Gelişen Manisa'ya gelişmiş sistemler kurup hemşehrilerimizin hiçbir konuda sıkıntı yaşamaması için uğraşıyoruz" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber