Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 31 Ağustos 2016 - 16:53 Yorum: 0

Yunusemre’den Teknokent’e büyük destek

Manisa'da yeni fikir ve buluş sahiplerine iyi bir çalışma ortamı sunmak, üniversite ve sanayi arasında işbirliğini sağlamak amacıyla hayata geçirilen...

Yunusemre’den Teknokent’e büyük destek

Manisa'da yeni fikir ve buluş sahiplerine iyi bir çalışma ortamı sunmak, üniversite ve sanayi arasında işbirliğini sağlamak amacıyla hayata geçirilen Manisa CBÜ Teknoloji Geliştirme Bölgesi AŞ'ye belediyeler arasında ilk destek Yunusemre Belediyesi'nden geldi. Rektörlükte gerçekleştirilen protokolle Yunusemre Belediyesi bu önemli projeye büyük destek verdi.

Yunusemre Belediyesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi bünyesinde kurulan Teknokent için harekete geçti. Daha önce de Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi'yi ziyaret ederek Teknokent'in tamamlanması konusunda yardım çağrısında bulunan Rektör Prof. Dr. Kemal Çelebi'nin talebine olumlu yanıt verildi. Yeni fikir ve buluş sahiplerinin çalışmalarını geliştirebilmeleri, büyük ve küçük şirketlerin, yeni girişimcilerin ve akademik personelin iyi tasarlanmış uygun bir çalışma ortamı sunan bir yaşam ve yerleşim yerinde bir araya gelerek üniversite ve sanayi işbirliği sağlayan Teknokent için rektörlükte protokol imzalandı.

İmza törenine CBÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Belediye Başkan Yardımcısı Mimar Saniye Altay, Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Aktaş, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Miynat ve Prof. Dr. Enver Atik katıldı.

'Genç beyinlerin yapacağı çalışmaları önemsiyoruz'

Törende konuşan Başkan Çerçi, Manisa'nın gelişimine öncülük edecek her türlü projeye katkı vermeye hazır olduklarını belirterek, "Teknopark üniversitemiz ve sanayimiz için oldukça önem arz etmektedir. CBÜ bütün birimleri ile beraber Yunusemre Belediyemiz sınırları içerisinde gelişen, yetişen bir üniversite. Burada yetişecek genç beyinlerin yapacağı çalışmaları önemsiyoruz. Belediyelerin ve özel sektörün de Teknokent'e katkıda bulunması Manisamızın vizyonu açısından çok önemlidir. Yunusemre Belediyesi olarak Teknokent'in içerisinde olmayı çok istedik. Yunusemre ilçemiz sanayi şehridir. Yaklaşık 70 bine yakın insanımız sanayi bölgesinde çalışmaktadır. Onun için biz de elimizden gelen katkıyı vermeyi görev bildik. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz" diye konuştu.

'İlk desteği Yunusemre Belediyesi verdi'

Rektör Çelebi ise belediyeler arasında ilk desteğin Yunusemre Belediyesi'nden geldiğinin altını çizerek şunları söyledi:

"Manisa CBÜ olarak en çok önem verdiğimiz yatırımlardan birisi Teknopark. Yüzde 75-80'i tamamlanmış olan projenin yılsonuna kalmadan tamamını bitirmeyi planlıyoruz. Günümüzde ülkeler için en önemli konu teknoloji üretme kapasitesine sahip olmaktır. Son 15 yıllık süreçte her alanda olduğu gibi AR-GE alanında da önemli atılımlar oldu. Teknoloji konusunda üniversitelere büyük sorumluluklar düşmektedir. İnşallah büyük sanayi ve tarım potansiyeli olan Manisa'mızda katma değeri yüksek malların üretilmesi noktasında Teknoparkımızı yakın zamanda faaliyete geçireceğiz. Teknopark'ın bu seviyeye gelmesinde Sanayi Bakanlığımızın hibe desteği oldu. Bu desteğin yanı sıra özel sektörün, yerel yönetimlerin katkısı gerekirdi. Bugün ilk defa Yunusemre Belediyesi ile ortaklık anlaşması imzaladık. Bu çalışmalardan Manisa'mız ve ülkemiz büyük katkılar sağlayacaktır. Yunusemre Belediye Başkanımıza bu konuya verdiği destekten dolayı çok teşekkür ederim."

İmza töreninin ardından Başkan Çerçi, Rektör Çelebi ve beraberindekiler Teknokent'i gezdi.

Yunusemre’den Teknokent’e büyük destek

Yunusemre’den Teknokent’e büyük destek

Yunusemre’den Teknokent’e büyük destek

Yunusemre’den Teknokent’e büyük destek

Yunusemre’den Teknokent’e büyük destek

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber