Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 08 Temmuz 2018 - 16:13 Yorum: 0

Yunusemre’nin 2 mahallesi Şehzadeler ilçesine bağlandı

Manisa'nın Yunusemre ilçesine bağlı olan Gökbel ve Kaleköy mahalleleri, arazilerinin büyük çoğunluğunun Şehzadeler ilçe sınırlarında kalması ve...

Yunusemre’nin 2 mahallesi Şehzadeler ilçesine bağlandı

Manisa'nın Yunusemre ilçesine bağlı olan Gökbel ve Kaleköy mahalleleri, arazilerinin büyük çoğunluğunun Şehzadeler ilçe sınırlarında kalması ve mahalle halkının talebi üzerine, Şehzadeler Belediye Meclisi'nde alınan karar doğrultusunda 23 Haziran'da yayınlanan kararnameyle resmen Şehzadeler ilçesine bağlandı.

2014 yılında kabul edilen Büyükşehir Yasası ile birlikte köyden mahalleye dönüşen ve idari yönden Yunusemre ilçesine bağlı olan Gökbel ve Kaleköy mahallesinin sakinleri, toprak çoğunluğunun Şehzadeler ilçesinde kalması sebebiyle yaşadıkları idari sıkıntıların çözüme kavuşturulması amacıyla Şehzadeler ilçesine bağlanma talebinde bulundu. Yapılan başvurular sonucu Şehzadeler Belediye Meclisi'nde alınan karar doğrultusunda 23 Haziran'da yayınlanan kararnameyle Gökbel ve Kaleköy mahalleleri resmen Şehzadeler ilçesine bağlandı. Yapılan son değişiklik ile birlikte Yunusemre ilçesi 89 mahalleden 87'ye düşerken, Şehzadeler'de 65 olan mahalle sayısı 67'ye çıkmış oldu. Yapılan çalışma ile her iki mahallenin büyük bir sorunun çözüme kavuştuğunu ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Şehrimizin 2014 yılında büyükşehir olması ile birlikte bilindiği gibi merkezde Şehzadeler ve Yunusemre olarak iki ilçe kuruldu. Yerel seçimlerin hemen ardından resmen oluşan iki ilçede çalışmalar hızlı bir şekilde başladı. Ancak Gökbel ve Kaleköy mahallelerimizin tapulu arazilerinin büyük bir kısmı Şehzadeler ilçe sınırları içerisinde olduğundan ve idari olarak Yunusemre ilçesine bağlı olmaları nedeni ile her iki mahallemizde yaşayan vatandaşlarımız resmi işlemler açısından büyük sorunlar yaşıyordu. Mahalle halkımızın talebi ile iki mahallemizin idari yönden de Şehzadeler ilçesine bağlanması noktasında gerekli çalışmaları hızla başlatmıştık. Bu konuda 2016 yılında meclisimizden bir karar almıştık ve bu kararı İçişleri Bakanlığına göndermiştik. Yapılan incelemeler ve çalışmaların ardından 23 Haziran tarihinde resmi gazetede yayımlanan üçlü kararname ile bu iki mahallemizin ilçemiz sınırlarına dâhil edilmesi resmen kabul edilmiş oldu. Bu yapılan son değişiklik ile birlikte Şehzadeler ilçemizin mahalle sayısı 65'ten 67'ye çıkmış oldu. Artık vatandaşlarımız hem köy yerleşik alanları hemde kendi arazileri ile ilgili tüm işlemlerini Şehzadeler ilçesinden rahatlıkla yaptırabilecekler. Bu konuda geçtiğimiz günlerde Gökbel ve Kaleköy mahallelerimizin muhtarları ile de bir araya gelerek yapacağımız çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunduk. Bu kararın her iki mahallede yaşayan vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber