Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 15 Ekim 2014 - 19:03 Yorum: 0

Yurdum insanı O ayıdan şikayetçi oldu!

Malatya'nın Arguvan ilçesinde jandarmayı arayan bir arıcı, kovanlarını ayının dağıttığını ifade ederek şikayette bulundu

Yurdum insanı O ayıdan şikayetçi oldu!

MALATYA - Malatya'nın Arguvan ilçesinde jandarmayı arayan bir arıcı, kovanlarını ayının dağıttığını ifade ederek şikayetçi oldu.

Arguvan Alhasuşağı Bahşikan Mahallesi'ndeki evinin 500 metre ilerisindeki alanda arıcılık yapan Kemal Kılıç, arılarını kontrole gittiğinde kovanların ve peteklerin dağıldığını gördü.

Jandarmayı arayan Kılıç, kovanlarını ayının dağıttığını belirterek, şikayette bulundu.

İlçe Jandarma Komutanlığı'ndan ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden ekipler, mahalleye giderek kovanlarda inceleme yaptı.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, yetiştiricinin zararına ilişkin tutanak tuttu.

Kılıç, muhabirine yaptığı açıklamada, ayının her yıl kovanlarına zarar verdiğini dile getirerek, çoğu zaman ayıları dağıtırken gördüklerini ancak korkudan müdahale edemediklerini söyledi.

Kılıç, "Bu yıl da yaklaşık 100 kovanımı dağıtarak beni mağdur etti. Bu yıl ayıya çalıştık. Yıllardır arıcılık yapıyorum. Ayıları avlamak yasak olduğundan dolayı elimiz kolumuz bağlı. Yetkililerden zararımın tespit edilip mağduriyetimin giderilmesini istiyorum. Arıcılık, geçim kaynağımız. Böyle olunca çoluk çocuk zor durumda kaldık. Ayıların yine zarar vermesinden korktuğum için tedirginim" diye konuştu.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber