Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 21 Temmuz 2017 - 15:33 Yorum: 0

Yüreğir Belediyesi’ne AB’den hibe desteği

Yüreğir Belediyesi, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen "Türkiye'de İklim Değişikliği Alanında Kapasitenin Geliştirilmesi Hibe Programı" çerçevesinde...

Yüreğir Belediyesi’ne AB’den hibe desteği

Yüreğir Belediyesi, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen "Türkiye'de İklim Değişikliği Alanında Kapasitenin Geliştirilmesi Hibe Programı" çerçevesinde hibe almaya hak kazandı.

Çok sayıda projenin yarıştığı hibe programı kapsamında Yüreğir Belediyesi, 50.000 Euro bütçeli "Yüreğir İklim Değişikliğine Hazırlanıyor" projesi ile başarılı projeler arasına girdi.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik'in Adana'nın bu konudaki ihtiyacına dikkat çekmesi ve yerel yönetimleri proje hazırlamaya teşvik etmesiyle temelleri atılan proje, Adana'da iklim değişikliği konusunda önemli adımlar atılmasına öncü olacak.

Projede Gaziantep İTÜ Mezunları Derneği, Yüreğir Belediyesi'nin ortağı olarak yer alıyor. Projenin uygulaması 15 Eylül'de başlayacak ve 12 ay sürecek.

Hazırlık sürecinde Avrupa Birliği Bakanlığı'nın da teknik destek sağladığı proje kapsamında, Yüreğir ilçesinin iklim değişikliği eylem planı oluşturulacak, 50 kişilik bir uzman grubuna Yüreğir iklim değişikliği eylem planı ve yenilenebilir enerjiler konusunda eğitimler verilecek daha sonra uzman grubu tarafından Yüreğir Belediyesi'ne ait 11 kültür evinde yaklaşık 5000 kişiye iklim değişikliği konusunda seminerler verecek.

Yüreğir Belediyesi'nin Engelli Koordinasyon Merkezi'ne güneş enerjisi ile çalışan bir uygulama ünitesi kurulacak. Bu sistemle engelliler merkezinin ihtiyaç duyacağı enerjinin en az yüzde 50'si, güneş enerjisinden sağlanarak karbon salınım miktarı azaltılacak. Bu pilot çalışma eşliğinde katılımcılara iklim değişikliğine karşı alınabilecek önlemler anlatılacak.

Proje faaliyetleri, Yüreğir Belediyesi bünyesinde kurulacak küresel ısınma ile ilgili aktif politika üretme kapasitesine sahip İklim Değişikliği Birimi ve bu birimde görev alacak uzmanların destekleri ile sürdürülecek.

12 aylık uygulama dönemi süresince projenin başarılı bir şekilde hayata geçirilebilmesi için Avrupa Birliği Bakanlığı Yüreğir Belediyesine teknik destek sağlamaya devam edecek.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber