Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 06 Ekim 2016 - 10:28 Yorum: 0

Yüreğir Ziraat Odası taşınmak için süre istiyor

Kiracısı oldukları hazineye ait bina Kızılay'a tahsis edilen ve binayı boşaltmaları için verilen 15 günlük süre önceki gün dolan Yüreğir Ziraat Odası,...

Yüreğir Ziraat Odası taşınmak için süre istiyor

Kiracısı oldukları hazineye ait bina Kızılay'a tahsis edilen ve binayı boşaltmaları için verilen 15 günlük süre önceki gün dolan Yüreğir Ziraat Odası, taşınma sürecinde üreticilerin mağdur edilmemesi için süre tanınmasını istiyor.

1987 yılında kurulan ve 2005 yılından bu yana Yüreğir ilçesi Karşıyaka Mahallesi'ndeki hazineye ait arazi üzerindeki mevcut binada hizmet veren Yüreğir Ziraat Odası'na, binayı boşaltmaları için 20 Eylül 2016 tarihinde Adana Defterdarlığı tarafından bir tebligat gönderildi. Tebligatta, Kızılay'a tahsis edilen binanın 15 gün içerisinde tahliye edilmesi istendi. 20 bin 500 üyesi ile Çukurova bölgesinin en büyük çiftçi kuruluşlarından biri olan Yüreğir Ziraat Odası'nın başkanı Mehmet Akın Doğan ve yönetim kurulu üyeleri, Vali Mahmut Demirtaş'ı ziyaret ederek, konuyla ilgili yardım talebinde bulundu.

Oda Başkanı Doğan, verilen süre içerisinde binayı tahliye etmelerinin ve yeni yer bulmalarının imkansız olduğunu ifade etti.

Günde 300'ün üzerinde çiftçiye hizmet

Dilekçe ile Adana Defterdarlığına başvurarak ek süre isteyen Doğan, Yüreğir Ziraat Odası'nın, 20 bin 500 çiftçiye hizmet veren tüzel kişiliğe sahip kamu kurumu niteliğinde bir anayasal meslek kuruluşu olduğunun altını çizerek, "Bulunduğumuz konumun etrafında kentsel dönüşüm çalışması olduğundan ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile karşılıklı olan konumumuzu Yüreğir ilçesi dışına taşıyamayacağımızdan yeni yer bulmak veya yaptırmak zaman alacaktır. Günde 300 ve üzeri çiftçinin işlemini yaptırmak için geldiği kurumumuzun 1 gün bile kapalı kalması söz konusu değildir. Boşaltma işlemiyle ilgili makul bir süre tanınması halinde Odamızın başka bir yere nakli mümkün olacaktır. Yetkililerden gerekli kolaylığın sağlanmasını istiyoruz" dedi.

Yeni bina arayışı sürüyor

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, Oda olarak kira borçlarının bulunmadığını ifade ederek, "Belirtilen süre içerisinde binayı tahliye etmemiz zaten imkansızdı. Yeni yer arayışlarımız sürüyor. Bunun için de zamana ihtiyacımız var. Çiftçilerin mağduriyet yaşamaması için Defterdarlıktan süre tanımalarını istiyoruz" diye konuştu.

Yüreğir Ziraat Odası'na gelen bir üreticinin, hemen yanı başındaki İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ndeki işlerini de zaman kaybetmeden tamamlayabildiğini ifade eden Doğan, "İki kurumun yan yana olması üyelerimiz için büyük bir avantajdı. Taşınmayla birlikte kurum binaları uzaklaşacağı için çiftçinin bu avantajı da ortadan kalkacak" ifadelerini kullandı.

Yüreğir Ziraat Odası taşınmak için süre istiyor

Yüreğir Ziraat Odası taşınmak için süre istiyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber