Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Spor 06 Mart 2015 - 11:33 Yorum: 0

"Yürek Atlası" projesi hayata geçti

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın,"yüreğinde kardeşliğe yer aç" sloganı ile başlattığı proje kapsamında üniversite öğrenimini İzmir'de devam ettiren "uluslararası öğrenciler" Karşıyaka İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle buluştu

'Yürek Atlası' projesi hayata geçti

İZMİR (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın "Yürek Atlası" projesi kapsamında üniversite öğrenimini İzmir'de devam ettiren yabancı öğrenciler Karşıyaka İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle buluştu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında desteklenen "Yürek Atlası" projesinin ilkinin Karşıyaka Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde gerçekleştirildiği bildirildi.

"Yüreğinde kardeşliğe yer aç" sloganı ile, Orta Afrika Cumhuriyeti, Gana, Benin, Nijer ve Libya'dan gelip üniversite öğrenimini Türkiye'de gören yabancı öğrencilerin Karşıyaka Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle bir araya geldiği kaydedildi.

Projenin yürütücüsü İzmir Uluslararası Misafir Öğrenci Derneği olduğu, Türkiye'de ve özellikle İzmir'de üniversite öğrenimi gören uluslararası öğrencilerin "yabancı" değil "misafir" gören bir anlayışla maddi, manevi ve sosyal ihtiyaçlarına çare olunmaya çalışıldığı belirtildi.

Proje, farklılıkların çatışmaya, ayrışmaya değil zenginliğe, barışa ve kardeşliğe katkı sağlamasını amaç ediniyor. Toplam 7 etkinlikten oluşan organizasyon, her etkinlikte 5 farklı ülkeden 5'er öğrenci ile ayrı liselerde gençlerle buluşacak.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber