Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
15:09 Bu proje ile Akyazı’nın trafik meselesi giderilecek15:08 CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda çekildiği öne sürülen ’para sayma’ görüntüle...15:08 Beşiktaş’ta transfer komitesi kuruldu15:08 Camide ’siber dolandırıcılık’ uyarısı15:07 Tavlaşoğlu; Pulur Çayı dinlenme alanı olacak15:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul’un bir buçuk sene daha kaybetme tahammülün...15:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önümüzdeki 5 yılda, İstanbul’daki depreme dayanıksı...15:04 Çayırova’da Sıfır Atık Yaşam Sokağı kuruldu15:04 Komşunun köpeğini tüfekle öldürme iddiasına gözaltı15:04 Bir babanın çocuğuna yaptığı akıl almaz görüntüler15:03 Polisliği bırakıp dünya turuna çıktı, Malezya’da kaçırıldı 13 saat dehşeti...15:00 Gazete Talas yine dopdolu14:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İstanbul’da 30 yıl önce başlattığımız yerel yönetim...14:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Depreme hazırlık için kullanılması gereken kaynakla...14:52 Tamer Karadağlı, Antalya’daki kültür merkezinin bakımsızlığından şikayet et...14:52 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul’u yöneten Büyükşehir Belediye Başkanı acab...14:52 Halkalı Merkez Mahallesi Dereboyu Caddesi’ndeki tekstil fabrikasında yangın...14:52 Cumhurbaşkanı Erdoğan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na, ’Tam ileri’ diyor, sen...14:49 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Pazar günü sandıkları patlatacak mıyız?" dedi.14:49 Sultanbeyli’de düzenlenen mitingde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğ...
Sami Er
Yerel 28 Temmuz 2016 - 09:38 Yorum: 0

Yurttaş: "Darbenin karşısında duran herkese selam olsun"

15 Temmuz 2016 tarihinde bir gurup cuntacılar tarafından yapılan darbe girişimi sonrası Demokrasi nöbeti için meydanları boş bırakmayan Selendililerin...

Yurttaş: 'Darbenin karşısında duran herkese selam olsun'

15 Temmuz 2016 tarihinde bir gurup cuntacılar tarafından yapılan darbe girişimi sonrası Demokrasi nöbeti için meydanları boş bırakmayan Selendililerin nöbetine AK Parti 24. Dönem Manisa Milletvekili Op. Dr. Muzaffer Yurttaş da eşlik etti.

12 gündür devam eden demokrasi nöbeti Selendi Belediye Kent Meydanında gerçekleşiyor. AK Parti 24. dönem Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş'ın destek olmak için geldiği demokrasi nöbetine Selendi Kaymakamı Murat Aydın, Cumhuriyet Savcısı Egemen Sucu, Hakimler Murat Ulusan, Hamza Okan, Müftü Ramazan Arba, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Tokkaş, Uşak Selendililer Derneği Başkanı Ramazan Dumlupınar, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, daire müdürleri, vakıf ve dernek yöneticileri, AK Parti İlçe Başkanı Muharrem Sezer ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Selendi'deki meydanın da ismi değişecek

Marşların söylenip, Türk Bayraklarının dalgalandığı gecede konuşan AK Parti Selendi İlçe Başkanı Muharrem Sezer, "12 gündür nöbet tutan tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Nöbet tuttuğumuz bu meydanın isminin "15 Temmuz Şehitleri" veya "Demokrasi Meydanı" isminin verilmesi için belediye meclisine önerge vereceğiz. İnşallah bizim önergemizi Belediye Başkanı ve Meclis üyeleri tarafından kabul edilir meydanın ismi "Demokrasi" veya "15 Temmuz Şehitleri" olarak kabul edilir." dedi.

"Herkese borçluyuz"

Meydanı dolduran vatandaşları selamlayarak konuşmasına başlayan AK Parti 24. Dönem Manisa Milletvekili Op. Dr Muzaffer Yurttaş, "15 Temmuz gecesi Türkiye için en uzun ve en karanlık gecelerden birisiydi. Bildiğiniz gibi ben Manisa'da yaşıyorum. Birçok milletvekili vekillikleri bittiğinde Ankara'ya yerleşir, orada yaşar. Ama ben Manisa'yı seviyorum, Selendi'yi seviyorum onun için bugün sizlerle demokrasi nöbeti tutuyorum. Bu meydanda alnı açık başı dik olarak özgürce bulunabiliyorsak bunu birçok kişiye borçluyuz. Başta "Biz bu yola kefenimizi giydik de çıktık" diyen darbe olduğu gece cep telefonundan televizyona bağlanarak bütün Türkiye'yi demokrasi mücadelesinde ayağa kaldıran Recep Tayyip Erdoğan'a borçluyuz. Başbakanımıza borçluyuz. Meclis çatısı altında darbeye karşı dimdik duran milletvekillerimize bakanlarımıza borçluyuz. Tabii ki diğer siyasi parti temsilcilerine MHP'ye ve CHP'ye borçluyuz. Darbenin karşısında duran herkese borçluyuz. En önemlisi yüce, asil Türk milletine sizlere borçluyuz. Vatanını satmayan polislerimize borçluyuz." dedi.

"İkinci bir emre kadar meydanlardayız"

Darbecilerin TBMM'yi bombaladığını ve böyle bir durumun savaş zamanlarında bile yaşanmadığına dikkat çeken Yurttaş konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bunlar Türkiye Büyük Millet Meclisini, milletin ta kendisini bombaladılar. Bunların yaptığını İngiliz gavuru bile yapmadı. Bunu yapanlar ne bir Türk olabilir nede Türk'ün şanlı askeri. Bunlar bir avuç eşkıya, gözü dönmüş, cani bunlar, büsbütün katiller. Bunlar ne diye çıktılar bu yola. Biz bir Müslüman örgütüz biz bir Müslüman cemaatiz diye çıktılar bu yola. Senden benden kurban topladılar, bağış topladılar, burs topladılar dini alet ederek. Senin benim çocuğumuzu okutuyoruz imanlı gençler yetiştiriyoruz diyerek kandırdılar. Şimdi o burs aldıkları, kurban topladıklarını insanların üzerine bomba yağdırdılar. Nerede bunların dini, dinle ne alakası var bunların. İslamiyet'le ne alakası var. Hükümetimiz olağanüstü hal ilan etti. Bazıları bundan bir şey çıkartmaya çalıştılar. İşte "Darbecilerin yapamadığını AK Parti, hükümet yapıyor" dediler. "Olağanüstü hal ilan etti" dediler. Eski darbeleri bilenler bilir, 12 Eylül darbesini bilenler bilir. Sokağa çıkabiliyor muyduk? Hayır. Fırınlar kapalıydı, bakkallar kapalıydı. Şimdi kapalı bir iş yeri var mı? Sokağa çıkma yasağı var mı? Hatta biz teşkilatlarımıza yüce Türk halkına bırakın sokağa çıkmanın yasak olduğunu ikinci bir emre kadar "Başkomutanın emrine kadar evlere gitmek yok meydanlardayız." demiştik."

Katılımcılara sivil toplum kuruluşları tarafından pilav ve ayran ikramının yapıldığı demokrasi nöbeti gecenin geç saatlerine kadar devam etti.

Yurttaş: "Darbenin karşısında duran herkese selam olsun"

Yurttaş: "Darbenin karşısında duran herkese selam olsun"

Yurttaş: "Darbenin karşısında duran herkese selam olsun"

Yurttaş: "Darbenin karşısında duran herkese selam olsun"

Yurttaş: "Darbenin karşısında duran herkese selam olsun"

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber