Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sağlık 22 Ekim 2016 - 09:58 Yorum: 0

Yüz gençleştirme estetiğini en çok boşanmış kadınlar tercih ediyor

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş, daha çok boşanmış kadınların yüz gençleştirme operasyonları yaptırdığını...

Yüz gençleştirme estetiğini en çok boşanmış kadınlar tercih ediyor

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş, daha çok boşanmış kadınların yüz gençleştirme operasyonları yaptırdığını söyledi.

Yüz gençleştirme ameliyatlarının artık günümüzde gelişmiş toplumlarda, ekonominin ve eğitimin yüksek olduğu toplumlarda en çok talep edilen operasyonlardan birisi olduğunu belirten Özel FBM Tıp Merkezi Estetik Kliniği Sahibi Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Doç.Dr. Hayati Akbaş, "Herkesin bildiği gibi zaman içerisinde hem yaşlanmanın getirdiği sonuçlar, hem yer çekimi hem genetik özellikler hem de yüzümüzde eskiye göre bir takım kırışıklıkların, sarkmaların oluşması gibi istenmeyen değişikliklere ve yaşlanmaların ortaya çıkmasına yol açar. Yaşlanma bazılarında çok erken yaşlarda ortaya çıkarken, bazılarında da ileriki dönemlerde kendisini gösterebilir. Ama her ne zaman gösterirse göstersin, yaşlanma insan üzerinde zaman zaman çok ciddi negatif tesirler bırakır. Kadın ya da erkek fark etmez, aynaya baktığında kendini kötü hisseder. Eski güzelliğinin ve eski yakışıklılığının kaybolduğunu düşünür. Bu da hayatının bütün yönlerine olumsuz tesir eder. Yaşlanma ve onun getirdiği olumsuzluklardan dolayı özgüvenini kaybetmiş ve büyük oranda da ailesel bir takım problemlere yol açmış, ailelerin, yuvaların dağılmasına kadar giden sorunlara yol açmış olabilir. Bazen yaşlanan insan özellikle Türk toplumunda kadınların yaşlanması biraz daha erkeklere göre sık görülebiliyor diye kabul edilebilir. Bu nedenden dolayı yüzlerde çıkan yaşlanma emareleri kadınları daha az çekici hale getirir. Kocalarının da evlilik içerisindeki o rolünü biraz daha sıkıntılı duruma düşürür. O yüzden yaşlanma nedeniyle kendini kötü hisseden kadınların ya da erkeklerin yüz gençleştirme operasyonları ile tekrar eski yüzlerine kavuşmaları, tekrar gergin, sıkı, yüzünün olması gerektiği gibi pozisyona getirilmesi estetik operasyonlarla mümkündür" dedi.

"60 yaşındaki bir kadını 30'lu yaşlara geri çekmek zaman zaman mümkün"

Estetik yüz gençleştirme operasyonlarıyla yaklaşık 5 ile 25 yıl arasında yaşı geriye almanın mümkün olduğunu ifade eden Akbaş, "Bazen yüz durumlarında dokuların uygun olduğu iskelet yapının mümkün olduğu durumlarda 60 yaşındaki bir kadını 30'lu yaşlara geri çekmek zaman zaman mümkün olabilmektedir. Bu da o insan için çok ciddi kazanımdır. Sadece yüzünü gençleştirmiş olmuyoruz, aynı zamanda psikolojisini de gençleştirmiş ve tazelemiş oluyoruz. Operasyondan sonra insanlar kendilerini çok daha iyi hissediyorlar. İşlerinde, sosyal hayatlarında, iş hayatlarında ve cinsel hayatlarında kendilerini çok daha güçlü ve başarılı hissediyorlar. O yüzden yaşlanma emareleri taşıyan insanların paniğe kapılmalarına, depresyona girmelerine veya birtakım sıkıntılar yaşamasına gerek yoktur. Estetik plastik cerrahinin dünyada gelmiş olduğu gelişmişlik seviyesi ve Türkiye'de de estetik cerrahinin gelişmişlik olduğu seviyesi her zaman bilinen bir gerçektir. Bugün dünyada estetik cerrahi Türkiye'de dünyanın en gelişmiş ülkelerinden bir tanesidir. Bu nedenle yüz gençleştirme ameliyatları da ülkemizde eski dönemlerine göre çok daha sık yapılır ve daha başarılı yapılır bir hale gelmiştir. Toplumsal hayat içerisinde sırf eskisi kadar güzel olmadığı, eski güzelliğini kaybettiği ya da eski yakışıklılığını kaybettiği için eşleri tarafından terk edilen, boşanma davalarının olduğu birçok olaylar söz konusudur. Bu nedenden dolayı yuvalar dağılabilmektedir. Özellikle boşanmış kadınlarda yüz gençleştirme operasyonları çok sık yapılmaktadır. Çünkü boşanmış ve kocaları tarafından eskisi gibi beğenilmeyen, mobbing uygulanan ve özgüvenlerini kaybetmiş kadınlar ne yazık ki depresyona düşmekte, bir takım ilaçlar kullanmaktadır. Eğer bir insan kendisini eskisi kadar güzel olmadığını düşünüyorsa, yaşlandığını düşünüyorsa ve eski güzelliğini arıyorsa yapılması gereken şey estetik plastik cerrahi yöntemiyle yüz gençleştirme ve yüz güzelleştirme operasyonlarıdır. Ameliyat tecrübeli ve deneyimli ellerde yapıldığı takdirde yaklaşık 3-4 saat içerisinde bütün yüzde olumlu değişiklikler yapmak ve tekrar gençleştirmek yaşlanmanın emarelerini ortadan kaldırmak mümkündür. Ameliyattan sonra 15-20 gün içerisinde tekrar normal iş hayatına veya sosyal hayatına dönülebilmektedir" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber