Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 23 Mayıs 2016 - 14:43 Yorum: 0

Yüz yıllık incir ağacı üzerindeki meyvelerle kökünden söküldü

Yeni Cami karşısı, eski Belediye Hamamı yanındaki yüz yıllık incir ağacı, üzerindeki meyvelerle kökünden söküldü.

Yüz yıllık incir ağacı üzerindeki meyvelerle kökünden söküldü

İşçiler dalları, bir motorlu araç da ağır gövdeyi traktöre taşıyor.

Ağacın, yeşilin üzerine yalnızca okumuşların titrediği bilinir hep. Çevrediki duyarlı vatandaşlar "Vah vah! Nasıl kıymışlar? Hiç bu ağaç kesilir mİ? Hele üzerindeki incire bak!" diye söyleniyordu.

Herkes ağacın, bilinen 'Devlet tutumuyla' kesildiğine inanıyordu. Ama, çevredeki kişiler ağacın kesilmediğini, sabah erken geldiklerinde ağacı yerde, devrilmiş olarak gördüklerini söylediler.

Bu tanıklık, ağacın kesilmemiş olduğunu aydınlatıyor ama devrilmenin kendiliğinden mi yoksa birilerince mi yapıldığını karanlıkta bırakıyor.

Çevredeki bir esnaf, 'Yere dökülen yapraklar, incirler dükkanın önünü kirletiyor veya sıcakta gölgesinde toplananlar kapı önünü kapatıyor diye ağacı devirmiş olamaz mı...?

Bu kadar sağlıklı görünen ve tam da duvarın dibinde olan bir ağacın, çok güçlü bir rüzgar olmadığı halde  öyle kendiliğinden devrilmesinde bir gariplik yok mu?

Teknik bilirkişiler tarafından durum incelenmeli ve kendiliğinden devrilmesini olası görülmezse eğer adli ve idari soruşturma yapılarak sorumlusu bulunup cezalandırılmalıdır.

Ayrıca, bu duyarlığımız aşırı görülmeyerek, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve diğer yetkililer tarafından olayın üzerine gidilmeli ve herkesçe bilinen, tanınan yaklaşık yüz yıllık bu çok güzel incir ağacının şehrimizin en merkezi yerinden ayrılmasının sebebi aydınlatılmalıdır.

1-035.jpg11-003.jpg111.jpg1111.jpg11111.jpg

Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber