Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 27 Haziran 2016 - 15:38 Yorum: 0

Yüzde 18’lik Su Tasarrufu Yemeğe Dünüştürüldü

GROHE sıhhı tesisat üretici firmasının geliştirdiği musluklar ile yüzde 18'lik su tasarrufu sağlanıyor.

Yüzde 18’lik Su Tasarrufu Yemeğe Dünüştürüldü

GROHE sıhhı tesisat üretici firmasının geliştirdiği musluklar ile yüzde 18'lik su tasarrufu sağlanıyor. Şişli Camii'nde değiştirilen musluklar ile sağlanan tasarrufla "Suyu Yemeğe Dönüştür" projesi kapsamında ihtiyaç sahiplerine gıda yardımında bulunuldu.

Dünyanın en büyük sıhhı tesisat üreticilerinden biri olan GROHE, Türkiye'de Şişli Camii Şerifi Vakfı ile işbirliğine giderek yoğun su kullanılan kamuya açık alanlarda yapılacak su tasarrufunun, su kaynaklarını korunmasında sağlayacağı katkı konusunda farkındalık yaratmayı hedefleyen "Suyu Yemeğe Dönüştür" sosyal sorumluluk projesine imza attı. Suyun çok kullanıldığı kamu alanlarından biri olan camilerde su tasarrufunun önemine dikkat çekmeyi hedefleyen GROHE Türkiye, geçtiğimiz yıl Şişli Camii'nin musluklarını firmanın tasarruf sağlayan Ecojoy özellikli ürünleri ile değiştirerek tuvaletlerdeki su harcamalarının yüzde 18 oranında azalmasına katkı sağladı.

Firma, Şişli Camii Vakfı işbirliğini bir adım ileriye taşıyarak gerçekleştirdiği "Suyu Yemeğe Dönüştür" projesi çerçevesinde ise, sağlanan su tasarrufu karşılığındaki tutarla,içinde gıda malzemeleri bulunan 1000 adet Ramazan paketi hazırlandı ve ihtiyaç sahiplerine dağıttı.

Firmanın Doğu Akdeniz Başkan Yardımcısı ve Türkiye Ülke Müdürü Serhat Sabaz, proje hakkında şu bilgileri verdi: "GROHE olarak 1994 yılından beri Türkiye'de faaliyet gösteriyoruz. Türkiye'nin genç ve dinamik yapısı, gelişen ekonomisi, güçlü inşaat sektörü bizim için fırsatlar sunan pazar oldu. Buradan edindiğimiz değerleri, sosyal sorumluluk kapsamında yeniden halkımızla paylaşmak istediğimiz için bölgesel projemiz olan "Suyu Yemeğe Dönüştür" projesini Türkiye'de hayata geçirdik. Bu proje kapsamında Cumhuriyet tarihinin ilk camilerinden biri olan Şişli Camii ile anlaştık. Caminin korunması ve bakımından sorumlu olan Şişli Camii Şerifi Vakfı ile işbirliğine gittik.

" CAMİNİN DAHA ÇEVRECİ BİR YAPIDA OLMASINI SAĞLADIK'

İlk etap da caminin bütün musluklarını, su tasarrufu sağlayan GROHE Ecojoy musluk ürünleriyle değiştirdiklerini belirten Müdür Sabaz, " Caminin daha çevreci bir yapıda olmasını sağladık. Türkiye su kaynakları açısından önemli bir ülke. Ancak bu kaynaklar bölgesel ikim değişiklikleri nedeniyle riske girmesi söz konusu. Burada su tasarrufuna dikkat çekmek, halkımızın su tasarrufu konusunda bilincini arttırmak için önemli bir adım atık. Bu proje kapsamında çok başarılı sonuçlar elde ettik" dedi.

'ELDE ETTİĞİMİZ YÜZDE 18 SU TASARRUFUNU, GIDA PAKETLERİNE DÖNÜŞTÜREREK İHTİYAÇ SAHİPLERİYLE PAYLAŞIYORUZ'

Firma olarak bu projeyi daha önce Suudi Arabistan ve Mısır'da uyguladıklarını söyleyen Müdür Sabaz, "Burası bölgesel projemizin üçüncü ayağı. Türkiye'de Şişli Camii'nde başladık. Bundan sonra İnşallah devam edecek. Bu proje kapsamında elde ettiğimiz yüzde 18 su tasarrufunu, gıda paketlerine dönüştürerek ihtiyaç sahipleriyle paylaşıyoruz. Mübarek Ramazan döneminde de ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Şişli Camii'nde elde ettiğimiz su tasarrufunu gıda paketlerine dönüştürerek, ihtiyaç sahiplerine buluşturuyoruz" şeklinde konuştu.

Projeyi değerlendiren Şişli Camii Vakfı Müdürü Hüseyin Erek, "Bu hizmeti yapmak için bize geldiklerinde çok hoşumuza gitti. Su hakikaten hayattır. Allah, her şeyi sudan yarattığını belirtmiştir. Onun için suyu en iyi şekilde kullanmamız lazım. İstanbul'un 20 milyonunun üzerinde nüfusu var. Suyu tasarruflu kullanmamız lazım. Bu proje ile yüzde 18'lik tasarruf sağlandı. Bunu da güzel bir hizmete dönüştüreceğiz. İhtiyaç sahibi insanlarla bunu paylaşmak, çok büyük mutluluk verici." diye konuştu.

Dinin en önemli konularından birisinin su tasarrufu olduğunun altını çizen Erek, "Peygamber Efendimiz, nehirden bile abdest alırken suyu tasarruflu ve dikkatli kullanın diyor. Bu proje güzel ve hoş bir hizmet oldu. Bu çalışmaların dolayı GROHE firmasına teşekkür ediyoruz" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber