Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 20 Ekim 2017 - 11:18 Yorum: 0

Yüzde 94 oranında engelli çocuğun sorununu, Kamu Denetçiliği Kurumu çözdü

Eşi 2006 yılında vefat etmesinden sonra kendisi ve ikiz kızlarına maaş bağlanan anne Kamu Denetçiliği Kurumu'na başvurarak, bir kızının yüzde 94 oranında...

Yüzde 94 oranında engelli çocuğun sorununu, Kamu Denetçiliği Kurumu çözdü

Eşi 2006 yılında vefat etmesinden sonra kendisi ve ikiz kızlarına maaş bağlanan anne Kamu Denetçiliği Kurumu'na başvurarak, bir kızının yüzde 94 oranında engelli olması nedeniyle kızının yetim maaşı alırken "malul kız çocuğu" maaşı da bağlanabileceğini öğrendi.

Başvurucu Tülin Ülgen, engelli kızı için geriye dönük 5 yıllık fark aylığı ödenmesi için SGK'ya başvurdu ancak talebi reddedildi. Başvurucu, kızına 2008 yılından itibaren malul kız çocuğu aylığı farklarının ödenmesi talebiyle Kamu Denetçiliği Kurumuna başvurdu. Şikayet başvurusunu alan KDK, Sosyal Güvenlik Kurumu yetkilileri ile yaptığı görüşmeler sonucunda, müteveffa sigortalının hak sahiplerine 2006 yılında hatalı basamaklar üzerinden aylık bağlandığı tespit edildiğinden; Sosyal Güvenlik Kurumu, müteveffa sigortalının eşi ve kızlarına bağlanan aylıkların talep edilen tutardan fazla olacak şekilde yükseltilmesi suretiyle yeniden bağlanmasına ve bağlanan dul/yetim aylıklarına ilişkin birikmiş tutarların da ödenmesi sağladı.

Kamu Denetçiliği Kurumuna başvurusu sonucunda geçmişe dönük farklarıyla birlikte kızına engelli aylığı bağlanan başvurucu, Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç'a teşekkür ziyaretinde bulundu.

"İdareyle vatandaş arasında dostane çözüm arıyoruz"

Ziyarette açıklamalarda bulunan Başdenetçi Şeref Malkoç, KDK'nın vatandaşla idare arasında bir köprü olduğunu belirterek vatandaşın kamu hizmeti alımında karşılaştığı sıkıntıları ortadan kaldırdıklarını, vatandaşın avukatlığını yaptıklarını ve kararlarıyla da idareye yol gösterdiklerini söyledi.

İdareyle vatandaş arasında dostane çözüm aradıklarını ifade eden Malkoç, "Başvurucunun yaşadığı sorun SGK ile yaptığımız görüşmeler sonucunda çözüme kavuşmuştur. Bizim çalışmalarımız üzerine yanlışı düzeltme erdemini gösterdiği için SGK başkan ve yöneticilerine teşekkür ediyorum" dedi.

KDK'ya başvuruların çok kolay olduğunu belirten Malkoç, kurumun internet sitesinden, fax, e-mail ve kuruma gelerek başvurular yapılabileceğini ve başvurular esnasında harç, pul, para herhangi bir ödeme alınmadığını bildirdi.

Başvurucu Tülin Ülgen ise, KDK'ya hakkının aranması için ücretsiz bir şekilde dilekçe yazdığını ve başvurusu üzerine konunun titizlikle incelendiğini dile getirdi.

KDK'dan geçen hafta çok güzel ve kendilerini mutlu eden bir haber aldığını belirten başvurucu Ülgen, "KDK yaptığı araştırmalar sonucunda, bize bağlanan aylığın en başından beri yanlış olduğunu, düşük bir şekilde bağlandığını ve bunu düzelterek yaklaşık 10-11 yıllık farkımızı da alacağımızı beyan etti. Kamu Denetçiliği Kurumu sayesinde bir avukat tutmadan en kısa sürede benim ve engelli çocuğumun haklarının korunduğu için çok mutluyum. Buradaki arkadaşların dikkatli ve özverili çalışmaları sonucunda iki çocuğumun hakkını aldık. KDK'ya çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber