Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 15 Ağustos 2016 - 12:33 Yorum: 0

Yüzde yüz doğal ürünlere rağbet artıyor

Kütahya'da çiftçiler, yaz aylarında büyük uğraşlarla yetiştirdikleri doğal meyve ve sebzeleri ilçe pazarında satarak aile bütçelerine katkı sağlıyor.

Yüzde yüz doğal ürünlere rağbet artıyor

Kütahya'da çiftçiler, yaz aylarında büyük uğraşlarla yetiştirdikleri doğal meyve ve sebzeleri ilçe pazarında satarak aile bütçelerine katkı sağlıyor.

Yaz aylarında yerli çiftçinin yetiştirdiği doğal domates, biber, patlıcan, salatalık, yeşil fasulye gibi ürünler hasatla birlikte ilçe pazarlarındaki yerlerini aldı. Çiftçiler, doğal ürünleri ilçe pazarlarında satarak hem aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar, hem de vatandaşlara ekolojik ürün satmanın mutluluğunu yaşıyorlar. Fiyatıyla da oldukça uygun olan sebze ve meyveler vatandaş tarafından büyük ilgi görüyor. Birçok vatandaş, köylülerin sattığı doğal ürünlerin bulunduğu tezgahlara gelerek haftalık ya da yıllık yiyecek ihtiyaçlarını karşılıyor. Hayvansal gübresi ve su dışında hiçbir katkı maddesi bulunmayan ve yüzde yüz doğal yetiştirilen bu ürünler, köylülerin bütçesine de önemli katkılar sağlıyor.

"Ürettiğimiz ürünlerimizle ev ekonomimize katkı sağlıyoruz" diyen üreticilerden Fatma Ergün, "Bahçemizden birkaç defa ürün hasadı yapıyoruz. Kendi ihtiyacımızın fazlasını da pazarda satıyoruz" diye konuştu.

Sattıkları ürünlerden aile bütçelerine katkıda bulunduklarını belirten Ergün, "Yıllardır kendi halimizde amatör sebze üreticiliği yapıyoruz. Ürettiğimiz ürünler yüzde yüz doğal ve ekolojik olduğu için insanlar tarafından büyük ilgi görüyor. Bizim ürünlerimiz tamamen doğal olduğu için tercih ediliyor. Ayrıca tüketici birinci elden ürün aldıkları için de ucuz oluyor. İlçede yaşayan vatandaşlar sırf doğal ve pazara göre ucuz olduğu için bizim ürünleri satın alıyorlar. Pazarda satılan birçok ürünün hormonlu olduğunu hepimiz biliyoruz. Kendi yetiştirdiğimiz sebze ve meyveler yüzde yüz doğal, tadının da diğer ürünlere göre çok lezzetlidir. İnsanlar bizim ürünlerimizi gönül rahatlığı ile yiyebilirler" şeklinde konuştu.

Öte yandan birçok vatandaş kışlık kurutmalık yiyeceklerini ve turşuluklarını üreticilerin sattığı doğal ürünlerden temin ediyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber