Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 06 Ekim 2016 - 13:18 Yorum: 0

Yüzde yüz yerli otomobile Kocasinan desteği

Sosyal belediyeciliğin yanı sıra bilimsel projelerle fark yaratan gençlerin yanında olan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 2023 hedefleri...

Yüzde yüz yerli otomobile Kocasinan desteği

Sosyal belediyeciliğin yanı sıra bilimsel projelerle fark yaratan gençlerin yanında olan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 2023 hedefleri doğrultusunda yüzde yüz yerli otomobile destek vererek, "Milli" otomobilin Kayseri'de üretilmesini sağlayacak.

Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Enerjist takımı, yaptıkları elektrikli araç "VoltaCar'a desteklerinden dolayı Başkan Çolakbayrakdar'a teşekkür ziyaretinde bulundu. Öğrenciler ile tek tek sohbet edip yakından ilgilen Başkan Çolakbayrakdar, yüzde yüz yerli üretilen elektrikli otomobili "VoltaCar'ı yakından inceledi.

'VoltaCar" ekibini başarılarından dolayı tebrik ederek söze başlayan Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinan Belediyesi'nin desteklediği projenin Uluslararası bir yarışmada 6. olması şehrimiz adına gurur verici olduğunu vurgulayarak, "Öncelikle başarılarınızın devamını diliyorum. Bugün gördük ki yerli otomobilin ilk temelleri Kayseri'den ortaya çıkacak. Yüzde yüz yerli bir otomobilin üretilmesi için Kayserimizde ve Erciyes Üniversitemizde bu potansiyeli, kabiliyeti ve yeteneği görüyoruz. Projenin tamamlanmasına inşallah emin adımlarla ilerliyoruz. Bu son derece ülkemiz adına çok önemlidir. Bu toprakların evlatları, beyin gücü, iş gücü ve potansiyeli birçok şeyi yapabilir ve siz bunun bir örneğini ortaya koydunuz. Birkaç yıldır devam eden çalışma yine devam ettirerek inşallah bugün portatif olan bu araç, gelecekte günlük hayatta kullandığımız bir araç haline gelecek" diye konuştu.

Vatandaşın hayatını daha da kolaylaştırmak için her turlu çalışmaların içerisinde olduklarına dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, "Belediye olarak yolları yapıyoruz. Yolları yapmakla yetmiyor yolların üzerinde geçecek araçlarında üretilebilmesi için destek veriyoruz ve katkı koyuyoruz. İnşallah "Milli" bir aracın Kayseri'de üretilmesini göreceğiz" ifadesinde bulundu.

Başkan Çolakbayrakdar sözlerini "Büyüyen gelişen Türkiye'nin gelecekte daha neler yapabileceğinin örneklerini sizler en güzel şekilde ortaya koyuyorsunuz. İnşallah daha daha başarılı olursunuz. Bizler de desteklerimizi artırarak her zaman sizlerin yanında olacağız" diyerek noktaladı.

Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Doç. Dr. Nesrin Kayataş Demir ise, TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışlarından TÜBİTAK Kurul Özel ödülü altıklarını hatırlatarak, "Bundan sonraki hedeflerimizde üniversiteler arasında ilk 3'e girmektir. Desteklerinden dolayı Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar'a teşekkür ediyorum" dedi.

Öğrencilerin Başkan Çolakbayrakdar ile hatıra fotoğrafı çektirmesiyle ziyaret sona erdi.

Yüzde yüz yerli otomobile Kocasinan desteği

Yüzde yüz yerli otomobile Kocasinan desteği

Yüzde yüz yerli otomobile Kocasinan desteği

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber