Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Türkiye 30 Temmuz 2016 - 23:28 Yorum: 0

Yüzlerce doktor beyaz önlükleriyle demokrasi nöbetinde

Fatih Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı 7 hastanenin mevcut kadrosunda bulunan yüzlerce doktor, 15 Temmuz darbe girişimini protesto etti.

Yüzlerce doktor beyaz önlükleriyle demokrasi nöbetinde

Fatih Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı 7 hastanenin mevcut kadrosunda bulunan yüzlerce doktor, 15 Temmuz darbe girişimini protesto etti.

Fatih Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı, Arnavutköy Devlet Hastanesi, Bayrampaşa Devlet Hastanesi, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Lütfiye Nuri Burat Devlet Hastanesi, Süleymaniye Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde mevcut kadrosunda çalışan yüzlerce doktor akşam darbe girişimini protesto etti. Akşam 21.00 sıralarında Saraçhane Meydanı'ndaki Demokrasi nöbetine beyaz önlükleriyle gelen yüzlerce doktor, ellerindeki bayrak ve dövizlerle darbe girişimini kınadı. Bazı doktorların ise ailesi ve yakınlarıyla meydana geldikleri görüldü.

Doktorlar adına konuşma yapan Fatih Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Hamza Müslümanoğlu: " Yedi hastanemin gece ve gündüz çalışanları dışında burada darbeye karşı olduğumuzu, 14 Mart'ın devamı olarak hekimler olarak burada oluşumuzda temsil etmek istedik. Biz iyilik oluşturmaya çalışan bir grubuz. Bir meslek grubuyuz. Hastalıklara karşı bu darbede ise onlara da karşı olarak buradayız. Var gücümüzle başkomutanımızın emriyle buradayız. İkinci bir emre kadarda burada nöbet tutmaya devam edeceğiz. Hastanemizdeki nöbetlerimiz devam ediyor onlarda bir eksikliğimiz yok. Her akşam hastanede nöbetlerde olmayanlarla sokaklardayız. Üç yüz elliye yakın doktorla buradayız. 15 Temmuz gecesinde de gazilerimize hizmet etmek noktasında canla başla herkes çalıştı. Saraçhane ve Vatan Caddesi benim hastane bölgemin içindeydi. Acildeki ve diğer hekim arkadaşların buradan şükranlarımızı ifade ediyoruz" dedi.

Doktorlar demokrasi nöbetini gece geç saatlere kadar devam ettirdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber