Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Spor 10 Mart 2015 - 11:08 Yorum: 0

Yüzme bilmiyordu, 35 yaşında Türkiye şampiyonu oldu

Sakarya'da 35 yaşında öğrendiği yüzmede, kazandığı 10 altın, 10 gümüş ve 3 bronz madalyayla birçok başarıya imza atan Görme Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Fedai Özal, artık olimpiyatlarda kulaç atmak istiyor

Yüzme bilmiyordu, 35 yaşında Türkiye şampiyonu oldu

SAKARYA (AA) - ONUR ORHAN - Sakarya'da 35 yaşında öğrendiği yüzmede birçok Türkiye şampiyonluğu bulunan Görme Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Fedai Özal (37), artık olimpiyatlarda yarışmak istiyor.

Türkiye şampiyonu yüzücü Özal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 yıl önce başladığı yüzmede önemli başarılara imza attığını söyledi. 

"Başladığımda yüzmeyi bilmiyordum" diyen Özal, "50 metre uzunluğundaki havuzu 5-6 dakikada bitiriyordum. Oldukça fazla çalıştık. Çalışmanın sonucunda güzel bir başarı elde ettik. İlk girdiğim yarışta hem şampiyon oldum hem de rekoru kırdım" diye konuştu. 

Özal, birinciliğin kendisini daha da hırslandırdığına işaret ederek, "Yaşımın ilerlediğini düşünüyordum ama baktım ki 20'li yaşlardaki gençleri havuzda geride bırakınca dedim 'bizde daha bir şeyler var herhalde.' Kırdığım rekoru bu yıl bir daha kırdım. 50 metreyi 49 saniyede bitirirken, 46'da bitirmeyi başardım" ifadesini kullandı. 

- "10 altın, 10 gümüş ve 3 bronz madalyam var" 

Antrenmanlarda 40 saniyeye kadar düşürdüğünü ancak yarışlarda istenmeyen olayların başa gelebildiğini kaydeden Özal, rekorun yine de elinde olmasının güzel bir şey olduğunu dile getirdi.

Fedai Özal, bazı arkadaşlarının gözlüksüz, kendisinin siyah gözlük takarak yarıştığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Üç kategoride yüzülüyor. O bakımdan bizim biraz daha farklı oluyor. Her yüzmemiz birbirini tutmayabiliyor. Yüzerken kulvar sıkıntısı yaşayabiliyoruz. Bu spora başlamamda bir diğer Türkiye şampiyonu arkadaşımız Yusuf Durdurmuş etkili oldu. Daha sonra başkanımız bizde bir şeyler olduğuna inandı ki bırakmadı hiç. Gerekirse bizi burada boğacak duruma getirdi ama iyi ki de yaptı, bu duruma geldik. Şimdi 10 altın, 10 gümüş ve 3 bronz madalyam var."

Spora ilk başladığında ailesinin sıcak bakmadığını anlatan Özal, gezip geldiğini zannettiklerini ama başarı gelince memnun kalmaya başladıklarını aktardı. 

Özal, insanlarda engellilere karşı bilinçlenmenin arttığına işaret ederek, "Bazen insanlara çarpıyoruz, durumumuzu anlatmak da zor oluyor ama 'görmüyorum' deyince artık daha çok yardımcı oluyorlar. Eskisi gibi değil" diye konuştu.

- "Şampiyonluğa doydum"

Devletin çeşitli spor aktivitelerine destek olduğunu vurgulayan Özal, "Eve kapanıp kalmak iyi bir şey değil. Hiç kimse evinde 'görmüyorum' diye oturmasın. Bu işi biz yapabiliyorsak herkes yapabilir. Buraya Hendek'ten geliyorum, iki araç değiştiriyorum. Dört saat yol çekiyorum. Atletizmde de disk atma şampiyonuyum. Güllede ikinci oldum. Buna benzer bir sürü faaliyet var. Bir şeylerle meşgul olsunlar" tavsiyesinde bulundu. 

Fedai Özal, sporla uğraşmadan önce içine kapanık olduğunu, sporla birlikte özgürlüğünü hissettiğini dile getirerek, başarıyla birlikte daha özgüven geldiğini kaydetti. 

"Benim hedefim şampiyonluk değil, şampiyonluğa doydum" diyen Özal, "Bu saatten sonra olimpiyatlara oynamak istiyorum. Zaten yaşım da epeyce ilerledi. Bundan sonra olimpiyatlar veya Avrupa'ya, muhakkak birisine gitmem lazım. Türkiye Şampiyonu olmayı başardık, inşallah Allah zeval vermezse önce Avrupa, sonra Dünya ve Olimpiyatlar" şeklinde konuştu.

 

 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber