Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 16 Ağustos 2016 - 16:28 Yorum: 0

YYÜ’de 13 kişi daha görevden el çektirildi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörlüğü'nün başlattığı Fetulahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması...

YYÜ’de 13 kişi daha görevden el çektirildi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörlüğü'nün başlattığı Fetulahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 13 personel daha görevden el çektirildi. 7 akademisyen hakkında da ihraç talebiyle YÖK'e yazı yazıldı.

YYÜ'de daha önce açığa alınan 29 personele ek olarak 13'ü daha görevden el çektirildi. FETÖ/PDY soruşması kapsamında 1 profesör, 2 doçent, 2 yardımcı doçent, 7 araştırma görevlisi ve 1 hemşirenin açığa alındığı YYÜ'de, 7 akademik personel hakkında da ihraç talebiyle YÖK'e yazı yazıldı.

4 profesör ve 3 doçent için yapılan ihraç talebiyle ilgili YÖK'ün karar vereceğini ifade eden YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, FETÖ terör örgütüne bulaşmış hiç kimsenin üniversitede barınamayacağını kaydetti. Kurulan soruşturma komisyonlarının titizlikle çalıştığını belirten Rektör Battal, suçlu olanların mutlaka cezasını çekeceğini söyledi.

YYÜ'de toplam açığa alınan personel sayısının ise 42'ye ulaştığı belirtildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber