Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 11 Mart 2015 - 14:58 Yorum: 0

YYÜ'de PDR Merkezi açıldı

VAN (AA) - Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) bünyesinde kurulan kurulan Psikolojik Danışma ve Rehberlik Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürlüğü, törenle hizmete açıldı. Törende konuşan...

YYÜ'de PDR Merkezi açıldı

VAN (AA) - Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) bünyesinde kurulan kurulan Psikolojik Danışma ve Rehberlik Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürlüğü, törenle hizmete açıldı. 

Törende konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, merkezi hizmete açmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, merkezin hem üniversite hem de Van için ciddi bir ihtiyaç olduğunu söyledi.

Öğrencilerin psikolojik desteğe ihtiyaçları olduğu sürece merkezi kullanabileceklerini anımsatan Battal, şöyle konuştu:

"Merkez ve verilen hizmetler konusunda bilgilendirme amaçlı birçok broşür bastırıldı. Çok yararlı olduğunu düşünüyorum. Hali hazırda buradan yararlanan çok sayıda kişi var. Ben bu hizmetin gittikçe yayılacağını ve daha fazla insanın buradan yararlanacağını düşünüyorum. Burada emeği geçen başta merkez müdürümüz Yrd. Doç. Dr. Fuat Tanhan olmak üzere merkez çalışanlarına teşekkür ediyorum. Çok önemli bir ihtiyaca cevap veren bu merkezimiz hayırlı uğurlu olsun."

Psikolojik Danışma Ve Rehberlik Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fuat Tanhan ise 400 metrekare kapalı alanı bulunan merkezde üç uzmanın çalıştığını belirtti.

Tanhan, "Fiziki olanaklara bakıldığında merkezimizde 6 bireysel görüşme, 2 grup, 1 oyun terapi ve 2 toplantı odası bulunmakta. Uzmanlarımız son yıllarda öne çıkan teknik olan EMDR eğitimleri aldı. Uzmanlar ayrıca PAYE Derneği tarafından verilen Aile Danışmanlığı Eğitim ile Deneyimsel Oyun Terapisi Sertifika programlarına katıldı" diye konuştu. 

Törene, YYÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Çelik, Van Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Hasan Çiçek, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Fethi Soyalp, Yrd. Doç. Dr. Ahmet Yayla, Rektörlük Özel Kalem Müdürü Doç. Dr. Yusuf Uzun, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Zeki Taştan, Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Faruk Alaeddinoğlu, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Eray Çelik katıldı. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber