Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 12 Mart 2015 - 21:23 Yorum: 0

YYÜ'deki rektörlük seçimi

Yüzüncü Yıl Üniversitesindeki rektörlük seçimlerinde, mevcut rektör Prof. Dr. Peyami Battal geçerli 685 oydan 509'unu aldı

YYÜ'deki rektörlük seçimi

VAN (AA) - Yüzüncü Yıl Üniversitesinde (YYÜ) rektörlük seçimlerinde oy sayımı tamamlandı.

Cengiz Andiç Kültür Merkezinde yapılan ve aralarında YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal'ın da bulunduğu 8 adayın yarıştığı seçimlerde sabah başlayan oy kullanma işlemi 17.00'de sona erdi. 

758 öğretim üyesinden 723'ünün oy kullandığı seçimlerde, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal 509, Prof. Dr. Ramazan Şekeroğlu 159, Prof. Dr. Avni Öztürk 8, Prof. Dr. Nasip Demirkuş 4, Prof. Dr. Güler Ünal 2, Prof. Dr. Tunay Bilgin 1, Prof. Dr. Kenan Demirel 1 ve Prof. Dr. Hasan Yılmaz 1 oy alırken, 38 oy geçersiz sayıldı. 

Sayımın ardından birer oy alan Bilgin ve Demirel'in adaylıktan çekilmesi üzerine kalan 6 adayın ismi Yükseköğretim Kuruluna (YÖK) bildirilecek. 

YÖK, bu isimler adasından 3 aday belirleyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, adaylardan birini rektör atayacak.

Sayımın ardından en çok oyu alan Battal, tüm öğretim üyelerine teşekkür ederek, üniversitenin her alanda ilerleyerek Türkiye'nin en iyi üniversiteleri arasına girmesi için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini söyledi. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber