Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 07 Aralık 2016 - 16:08 Yorum: 0

Zabıta boksör İngiltere’de unvan maçına çıkacak

Pendik Belediyesinde zabıta olarak görev yapan aynı zamanda milli boksör olan 44 yaşındaki Durmuş Karakuş, İngiltere'de unvan ve kemer maçına çıkacak.

Zabıta boksör İngiltere’de unvan maçına çıkacak

Pendik Belediyesinde zabıta olarak görev yapan aynı zamanda milli boksör olan 44 yaşındaki Durmuş Karakuş, İngiltere'de unvan ve kemer maçına çıkacak.

Pendik Belediyesinde 11 yıldır zabıta olarak görev yapan aynı zamanda milli boksör olan 44 yaşındaki Durmuş Karakuş, tatil için gittiği Aydın'da tanıştığı İngiliz boksörlerin davetiyle katılacağı turnuvada 11 Aralık'ta İngiltere'nin başkenti Londra'da unvan maçına çıkacak. 1986 yılında boks yapmaya başlayan boksa başladıktan sonra ise kısa sürede milli boksör olarak önemli başarılara imza atan Durmuş Karakuş, zabıta olarak görev yaptığı Pendik Belediyesi'nden izin alarak yaz tatili için gittiği Aydın'da eşi ile birlikte sahilde dolaşırken antrenman yapan İngiliz boksörleri gördü. Boksörlerin yanına giden ve birlikte antreman yapma teklifinde bulunan Durmuş Karakuş'u önce dikkate almayan sonra ise Karakuş ile birlikte bir süre antrenman yapan İngiliz boksörler, Durmuş Karakuş'un iyi bir boksör olduğunu anlayınca onu 11 Aralık'ta İngiltere'nin başkenti Londra'da yapılacak olan Great Britain Boxıng Union tarafından düzenlenen kemer ve unvan maçına davet etti.

Aldığı davet karşısında şaşkına dönen ve oldukça heyecanlanan Durmuş Karakuş, tatilini bitirip iş başı yaptığında hemen çalışmalara başladı. Boks antrenörü Şenol Yılmaz ile birlikte çalışmaya başlayan Karakuş, yaklaşık 3.5 ay hazırlandığı maç için yarın İngiltere'ye gidecek. 11 Aralık'ta kemer ve unvan maçına çıkacak olan Durmuş Karakuş, İngiliz boksör Tonny Louıs ile dövüşecek.

Çıkacağı unvan maçı ve maç öncesinde yaptığı çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Durmuş Karakuş, "Boksa 1986 yılında başladım. Eşimle çocuklarımla beraber tatile gitmiştim. Sahilde boks yapan İngiliz sporcuları gördüm. Ben de onlara katılarak idman yapmak istedim. İlk etapta tedirgin oldular acaba boksör mu değil mi diye. Çünkü sürekli gelip idman yapmak isteyenler rahatsız ediyormuş. Ben birkaç dövüş yapınca şaşırdılar. Kendi aralarında konuştular. Sonra otele davet ettik biz onları. Sabah gelip benimle idman yapmak istediklerini söylediler. İdman sonrasına ise yurt dışında dövüştürmek istediler unvan maçıyla ilgili. Süreç öyle başladı. Boksa başladığım ilk günkü gibi heyecanlıyım" dedi.

Daha önce de boksta önemli başarılar elde ettiğini kaydeden Durmuş Karakuş, "2015 yılında Almanya'da yapılan dünya şampiyonluk maçı vardı. Orada dünya şampiyonu oldum. 2016'da yine Almanya'da iki dünya kupası aldım. İnşallah burada da kemeri alıp geleceğiz" açıklamasında bulundu.

Durmuş Karakuş'u kemer ve unvan maçına hazırlayan arkadaşı ve antrenörü Şenol Yılmaz, 3-4 aydır sıkı bir çalışma içinde olduklarını belirterek, "3-4 aydır sıkı bir şekilde çalışıyoruz. Pazar günü yapılacak müsabakada galip geleceğine inanıyorum. İnşallah kemeri alıp gelir diye bekliyoruz" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber