Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 04 Eylül 2014 - 14:55 Yorum: 0

Zabıta Teşkilatının 188. Kuruluş Yıl Dönümü

Malatya'da Zabıta Teşkilatının 188. Kuruluş Yıl Dönümü Düzenlenen Törenle Kutlandı

Zabıta Teşkilatının 188. Kuruluş Yıl Dönümü

MALATYA - Zabıta Teşkilatının kuruluşunun 188. yılı Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası önünde düzenlen bir törenle kutlandı.

4 Eylül Perşembe günü düzenlenen kutlama törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Arif Emecen, Genel Sekreter Yardımcıları Ertan Mumcu, Ercan Turan, Zabıta Daire Başkanı Nurhan Demir ile bazı daire başkanları, şube müdürleri ve zabıtalar katıldı.

Demir: İyiliği emret, kötülüğü men et

Zabıta Teşkilatının kuruluşunun 188. yılını kutladıklarını belirten Zabıta Daire Başkanı Nurhan Demir, “Zabıta mesleğinin asıl çıkış noktası, iyiliği emret, kötülüğü men etmekten çıkmıştır. Çok eski yıllardan bu yana çeşitli isimler altında günümüze kadar gelmiştir. Bugün de bu anlayışla Zabıta Teşkilatımız çalışmalarına aralıksız devam etmektedir” dedi.

Çakır: Halka hizmeti ilke edindik

Zabıta Teşkilatının haftasını kutlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Zabıta Teşkilatının kutsal bir görev üstlendiğini, halka hizmeti ilke edindiklerini söyledi.

Zabıta personelinin, insanların daha sağlıklı ve gelişmiş bir Malatya’da yaşamalarını sağlamak için çalıştıklarını vurgulayan Başkan Çakır, “Zabıta teşkilatımız halkımızın sağlığını korumak gibi önemli ve bir o kadar zor bir görev üstlenmiştir. Büyükşehir Belediyemizi sahada bu konuda temsil etmektedir. Zabıta Teşkilatımız tertip ve düzeni sağlamak için her türlü fedakârlığa katlanarak günün 24 saati çalışmalar yapıyor.

Zabıta hizmetlerinin daha verimli hale getirilmesi için bu yılda hizmet içi eğitimlere büyük önem vereceğiz. Temel amacımız teşkilatımızın yapısını koruyup, güçlendirerek, insanlarımıza daha kaliteli hizmetler yapmaktır. Büyükşehir süreciyle birlikte yapılanma daha farklı olacak. Diğer ilçe belediyelerimizle uyumlu çalışarak halkımızın hakkının korunmasına katkı sağlayacağız. Bugüne kadar teşkilat olarak Malatya’da başarılı hizmetlere imza attık. Bu başarı çıtasını Büyükşehir sürecinde daha da yukarılara çıkaracağımızdan eminim” dedi.

Plaket ve çiçek takdim ettiler

Yapılan konuşmaların ardından Zabıta Daire Başkanı Nurhan Demir, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a plaket takdim ederken, Zabıta Teşkilatı çalışanları ise Başkan Ahmet Çakır’a çiçek hediye ettiler.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber