Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 09 Eylül 2016 - 11:33 Yorum: 0

Zabıtadan Turgutlu’da huzur ve güvenlik önlemleri

Turgutlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla ilçe merkezinde bulunan 5 ayrı noktayı kurban kesim yeri olarak vatandaşın...

Zabıtadan Turgutlu’da huzur ve güvenlik önlemleri

Turgutlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla ilçe merkezinde bulunan 5 ayrı noktayı kurban kesim yeri olarak vatandaşın hizmetine sunarken, halkın huzur ve güvenliği adına kurulduğundan bu yana devam eden kurbanlık satış yerindeki denetimlerine de devam ediyor.

Turgutlu merkezde 5 ayrı nokta, kurban vecibelerini yerine getirecek olan Turgutlulu vatandaşların hizmetine sunuldu. Pazartesi Kapalı Pazar Yeri, Selvilitepe Pazar Yeri, Ergenekon Mahallesi Kapalı Pazar Yeri, İbrahimci Parkı ve Cumartesi Kapalı Pazaryeri kurban kesim yeri olarak belirlendi. Şuanda başta Koşu Kırı Mevkii'nde yer alan kurban satış noktası olmak üzere denetimlerine devam eden Turgutlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ise bayram boyunca kurban kesim alanlarında denetimlerini sürdürecek. Belirlenen alanlar dışında herhangi bir olumsuzluğa mahal vermemek adına Çevre Kanunu, Hayvanları Koruma Kanunu ve Kabahatler Kanunu'nun belirlenen hükümleri gereğince cadde ve sokaklarda kurban kesim yapılmasına izin verilmeyecek.

Turgutlu'da hayvan pazarı hareketliliği

Her yıl olduğu gibi bu yıl da kurbanlık hayvan satıcılarıyla kurbanlık alacak vatandaşların huzurlu, güvenli ve rahat edebilmesi adına çalışmalar devam ediyor. Zabıta Müdürlüğü'nün, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri işbirliği ile yürüttüğü çalışmalarda kurbanlıkların pasaport, sağlık belgesi ve nakil belgeleri kontrol ediliyor. Bayram öncesinde olduğu gibi bayramda da Turgutlu halkının huzuru için mesaide olacaklarını söyleyen Zabıta Müdürü Bülent Gökmen, "Kurban kesim yerlerimiz belirlenerek halkımıza duyurulmuştur. Halkımızın da belirlenen yerler haricinde kesim yapmamasını özellikle belirtmek isterim. Çünkü İlçe Kurban Hizmetleri Komisyon Başkanlığı'nın almış olduğu karar gereği cadde, sokak, meydan ve kamuya açık yerlerde kurban kesimi yasaklanmıştır. Vatandaşlarımızın kurallara uymayıp ceza-i müeyyidelerle karşılaşmamalarını diliyorum. Belediye olarak vatandaşlarımızın Kurban Bayramı'nı sağlıklı ve huzur içinde geçirmeleri için görev başında olacağız. Gerek kurban satış yerinde gerekse kesim yerlerinde herhangi aksi bir durum olmamasını temenni ediyorum" dedi.

Zabıtadan Turgutlu’da huzur ve güvenlik önlemleri

Zabıtadan Turgutlu’da huzur ve güvenlik önlemleri

Zabıtadan Turgutlu’da huzur ve güvenlik önlemleri

Zabıtadan Turgutlu’da huzur ve güvenlik önlemleri

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber