Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 15 Ekim 2016 - 10:58 Yorum: 0

Zabıtanın gece gündüz denetimi sürüyor

Çankaya Belediyesi zabıta ekipleri, Mayıs ayında bin 318 denetim; vatandaşlardan gelen 918 şikayeti de karşıladı.

Zabıtanın gece gündüz denetimi sürüyor

Çankaya Belediyesi zabıta ekipleri, Mayıs ayında bin 318 denetim; vatandaşlardan gelen 918 şikayeti de karşıladı.

Sıhhi, gayrısıhhi, lokanta, eğlence yerleri, berber, fırın gibi işletmelerde denetimlerini gerçekleştiren Çankaya Zabıtası, seyyar satış yapan tezgahlarının faaliyet göstermesine de engel oldu.

Çankaya Belediyesi ilçe sınırları içerinde bulunan işletmeler ve seyyar satış yapılan noktalarda denetimlerini sürdürüyor. Eylül ayında bin 318 noktada denetim yapan Çankaya Zabıtası köfte, kokoreç gibi seyyar satış yapan araçlara ve tezgahlara da el koydu. Gece satış yapılan seyyarlara karşı Ankara Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ile birlikte mücadele veren Çankaya Belediyesi, 120 seyyar tezgahın faaliyetine son verdi.

Şikayetler anında değerlendiriliyor

Denetimlerde 389 işletmeye uygunluk raporu veren Çankaya Zabıtası, 419 işletmeye ihtar bulundu, 71 işletmeye eksikleri için durum tespit tutanağı tuttu, seyyar satıcılar dahil 439 işyerine de idari yaptırım karar tutanağı tuttu. Çankaya Belediyesi zabıta ekipleri yaptıkları denetimlerde ihtarda bulunulduğu halde yasal kuralları ve gerekenleri yerine getirmeyen işletmelere de idari para cezası uyguladı.

Çankayalıların gece huzuru ve dinlenmesi için gürültü ve emniyet suç noktalarında program dahilinde çalışmalar yürüten Çankaya Belediyesi, vatandaşlardan gelen talep ve şikayetleri de değerlendiriyor. Vatandaşların sağlıklı gıda tüketimi ve huzuru için 7/24 görev başında olan Çankaya Zabıtası, 981 talep ve şikayeti değerlendirmeye alarak işlem yaptı. Vatandaşlar, şikayetlerini bildirmek için 444 06 01 ya da 230 75 51 numaralı telefonlardan ulaşabilirler.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber