Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...
Sami Er
Yerel 30 Ağustos 2016 - 13:53 Yorum: 0

Zafer Bayramı Bozyazı’da coşkuyla kutlandı

Mersin'in Bozyazı ilçesinde, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 94. yıldönümü törenle kutlandı.

Zafer Bayramı Bozyazı’da coşkuyla kutlandı

Mersin'in Bozyazı ilçesinde, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 94. yıldönümü törenle kutlandı.

Bozyazı'daki 30 Ağustos kutlamaları, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Törene, Bozyazı Kaymakamı Suat Yıldız, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Savaş Cingöz, Belediye Başkanı Mehmet Ballı, eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Ergin Saygun, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, gaziler, şehit yakınları ile protokol üyeleri katıldı.

Kaymakam Yıldız, Yüzbaşı Cingöz ve Belediye Başkanı Ballı'nın Atatürk Anıtı'na çelenk koymalarıyla başlayan törende, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Savaş Cingöz, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Türk milletine hayat ve gurur veren 30 Ağustos Zaferinin 94. yılını büyük bir çoşku ile kutlamanın mutluluğu ve gururu içerisinde olduklarını söyleyen Cingöz, her evresi ile düşünülmüş hazırlanmış, yönetilmiş ve zaferle sonuçlandırılmış olan büyük taarruzun, Türk ordusunun yüksek kudret ve kahramanlığını tekrarlatan büyük bir eser olduğunu vurguladı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Ya İstiklal ya ölüm" parolasıyla başlattığı İstiklal Harbi sonunda kazanılan bu büyük zaferin, Türk milletinin bağrına sokulmak istenilen düşmanların kirli ellerini kırdığını belirten Cingöz, "Bu zafer, Türk milletinin varlığını dünyaya kabul ettirmiş, sonsuzluğa kadar hür ve egemen yaşayacağını dost ve düşmana göstermiştir. Büyük Türk ulusu tarih sahnesinde yeniden doğmuş, bir imparatorluk kaybetmiş olmasına rağmen ümmet ve cemaat topluluğu halinden kurtulup çağdaş, laik, demokratik ve milli bir devlet olma yolunda ilerlemiştir. Kazanılan bu zafer, dünyada sömürge statüsünde bulunan ulusların kurtuluş savaşları için bir örnek ve meşale olmuştur" dedi.

Tüm gücünü aziz milletinden alan ve onun ayrılmaz bir parçası olan Türk Silahlı Kuvvetlerinin, dün olduğu gibi bugünde vatan ve milletin bölünmez bütünlüğüne karşı vukuu bulunacak her türlü tehdidi, koşullar ne olursa olsun bertaraf edeceğinden kimsenin şüphesinin olmaması gerektiğini vurgulayan Cingöz, "Türk ordusu daima milletimizin milli birlik ve beraberlik içinde yükselmesine hedef gösteren yüce Atatürk'ün ölmez eserinin, ilke ve inkılaplarının bekçisi olmanın mutluluğu içerisindedir. Türk ordusunun aziz milletine armağan ettiği bu eşsiz zafer nesiller boyu gönüllerimizde daima minnet ile anılacaktır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün o yürekleri kavrayan "Ne mutlu Türküm diyene" kükreyişi, bizi yeni ufuklara, yeni hedeflere ulaştırmış ve ulaştırmaya devam edecektir. Türk birliğinin, Türk vatanseverliğinin çelikleşmiş bir ifadesi olan ordumuzun birer ferdi olarak her zaman, yüce Türk ordusunun emrinde olmanın şeref ve gururunu taşımaktayız" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Cumhuriyet Alanı'ndaki tören, Kaymakam Yıldız, Garnizon Komutanı Cingöz ve Belediye Başkanı Ballı'nın törene katılanların bayramını kutlamaları ile sona erdi.

Bozyazı Öğretmenevinde yapılan törende ise Kaymakam Yıldız, Yüzbaşı Cingöz ve Mehmet Ballı tebrikleri kabul etti. Törene katılımından dolayı katılımcıları kutlayan Yıldız, "Anadolu'nun Türk yurdu olduğunu tarihe şehitlerimizin kanıyla yazdığımız büyük zaferi kutluyor, zaferin ve Türk yurdunun ebedi Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyorum" ifadelerini kullandı.

Zafer Bayramı Bozyazı’da coşkuyla kutlandı

Zafer Bayramı Bozyazı’da coşkuyla kutlandı

Zafer Bayramı Bozyazı’da coşkuyla kutlandı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber